Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 5:56 pm Rozmowa kwalifikacyjna
Witam. Mam pytanie dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej do szkoły językowej. Jak się do niej porządnie przygotować? Na co zwracają szczególna uwagę? Mam przedstawić lekcję pokazową...co byłoby dobrym zagadnieniem na "wizytówkę"? Bardzo proszę doświadczonych lektorów o pomoc:-)
Nie jestem profesjonalnym lektorem, ale myślę, że dobrze by było przypomnieć sobie metody nauczania i pokazać swoje podejście do nauczania języka angielskiego. Obecnie stawia się na komunikację, czyli rozwijanie sprawności takich jak mówienie i słuchanie, oczywiście czytania i pisania nie można zaniedbać, ale wszystko zależy od wieku i poziomu grupy. Dobrze mieć w zanadrzu przygotowane pomysły na zabawy językowe dla dzieci lub zajęcia dla dorosłych, ale bardziej kreatywne, niż te w książkach. Jeśli pracowałaś już w szkole, to mogą pytać o sposób, w jaki prowadziłaś lekcje itd. Jakie miałaś problemy i jak je rozwiązywałaś. Myślę, że jeśli to wszystko sobie przemyślisz w głowie to będzie dobrze powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum