ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Gramatyka angielska w Moodle
Autor Wiadomość
marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006 6:54 pm   Gramatyka angielska w Moodle

Ogólniedostępny kurs internetowy "Podstawy gramatyki angielskiej" powstaje w Moodle pod adresem:
http://www.anglista.edu.p.../view.php?id=11
Moderatorów zainteresowanych współtworzeniem kursu proszę o kontakt, nadam wszystkim uprawnienia nauczyciela.

ilonas 
Moderator

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006 7:10 pm   

Ja chetnie sie przylacze, tylko, ze nie bardzo sie na tym znam :niepewny:

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006 7:39 am   

Tu się specjalnie nie trzeba znać, trzeba próbować make a contribution ;-)
A przede wszystkim chodziło mi o to, żeby zachęcić moderatorów do tego, by nie robili testów luk, które często robią na forum, albo testów wyboru tu na forum, ale właśnie w Moodle. Jak się już ktoś nauczy to robić w Moodlu (a jest to bardzo intuicyjny system, tyle że bardzo bogaty), potem zadanie takie samo się sprawdza i podaje wykonującemu je wynik.
Powiem Wam szczerze, że to rewelacyjne ułatwienie dla nauczyciela w klasie. Ja już na przykład tylko tak robię matury probne i klasowki - uczeń siada do kompa, rozwiązuje test, zadania zamknięte sprawdzają się same, uczeń ma dostęp do wyników natychmiast, ja mam zestawienie wszystkich uczniów z wynikami, rewelacja. Zadania otwarte gdy sprawdzę, wynik dopisuje się do punktacji z zadań zamkniętych, a uczeń dostaje maila z informacją, że zadanie zostało ocenione.
Ila i Majlo już są nauczycielami tego kursu i mogą w nim tworzyć content. Kto z modów jeszcze chce, niech mówi.

santa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 08 Sie, 2006 12:00 pm   

Podoba mi sie pomysl Virtual Learning Environment i ciesze sie ze nie tylko ja jestem tym zainteresowany. Uczestniczylem w wirtualnych wykladach ale jeszcze nie widzialem wirtualnej klasowki:) W chwili wolnego czasu pobawie sie moodlem ... masz moze jakies wskazowki dlapoczatkujacych?

omi 
A Freshman

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 1:35 pm   

Witam! Przyznam, że jestem tu po raz pierwszy. Zarejestrowałam się, ale nie wiem, czy to moje niedoświadczenie, czy też smutna rzeczywistość: :( nie pozwala mi odnaleźć tego kursu???
pozdrawiam

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 4:20 pm   

To nie Twoja wina. Przepraszam, ale ja zawaliłem. Link był nieaktualny - zmienialiśmy domenę instalacji Moodla. Poprawiłem i teraz wskazuje już poprawnie.
Inna sprawa, że ten kurs nadal czeka na pasjonatów - nauczycieli, którzy zechcą wykorzystywać go ze swoimi uczniami i rozbudowywać. Przypominam, że zainteresowanym mogę nadać uprawnienia nauczyciela i umożliwić publikowanie contentu i robienie w tym kursie testów i klasówek dla swoich uczniów.
http://www.anglista.edu.p.../view.php?id=11
Zwracam uwagę, że Moodle jest oddzielnym systemem i logujemy się do niego niezależnie od logowania na forum.

Odpowiedz do tematu