Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006 6:54 pm Gramatyka angielska w Moodle
Ogólniedostępny kurs internetowy "Podstawy gramatyki angielskiej" powstaje w Moodle pod adresem:
http://www.anglista.edu.p.../view.php?id=11
Moderatorów zainteresowanych współtworzeniem kursu proszę o kontakt, nadam wszystkim uprawnienia nauczyciela.
Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006 7:39 am
Tu się specjalnie nie trzeba znać, trzeba próbować make a contribution ;-)
A przede wszystkim chodziło mi o to, żeby zachęcić moderatorów do tego, by nie robili testów luk, które często robią na forum, albo testów wyboru tu na forum, ale właśnie w Moodle. Jak się już ktoś nauczy to robić w Moodlu (a jest to bardzo intuicyjny system, tyle że bardzo bogaty), potem zadanie takie samo się sprawdza i podaje wykonującemu je wynik.
Powiem Wam szczerze, że to rewelacyjne ułatwienie dla nauczyciela w klasie. Ja już na przykład tylko tak robię matury probne i klasowki - uczeń siada do kompa, rozwiązuje test, zadania zamknięte sprawdzają się same, uczeń ma dostęp do wyników natychmiast, ja mam zestawienie wszystkich uczniów z wynikami, rewelacja. Zadania otwarte gdy sprawdzę, wynik dopisuje się do punktacji z zadań zamkniętych, a uczeń dostaje maila z informacją, że zadanie zostało ocenione.
Ila i Majlo już są nauczycielami tego kursu i mogą w nim tworzyć content. Kto z modów jeszcze chce, niech mówi.
Wysłany: Wto 08 Sie, 2006 12:00 pm
Podoba mi sie pomysl Virtual Learning Environment i ciesze sie ze nie tylko ja jestem tym zainteresowany. Uczestniczylem w wirtualnych wykladach ale jeszcze nie widzialem wirtualnej klasowki:) W chwili wolnego czasu pobawie sie moodlem ... masz moze jakies wskazowki dlapoczatkujacych?
Witam! Przyznam, że jestem tu po raz pierwszy. Zarejestrowałam się, ale nie wiem, czy to moje niedoświadczenie, czy też smutna rzeczywistość: nie pozwala mi odnaleźć tego kursu???
pozdrawiam
Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 4:20 pm
To nie Twoja wina. Przepraszam, ale ja zawaliłem. Link był nieaktualny - zmienialiśmy domenę instalacji Moodla. Poprawiłem i teraz wskazuje już poprawnie.
Inna sprawa, że ten kurs nadal czeka na pasjonatów - nauczycieli, którzy zechcą wykorzystywać go ze swoimi uczniami i rozbudowywać. Przypominam, że zainteresowanym mogę nadać uprawnienia nauczyciela i umożliwić publikowanie contentu i robienie w tym kursie testów i klasówek dla swoich uczniów.
http://www.anglista.edu.p.../view.php?id=11
Zwracam uwagę, że Moodle jest oddzielnym systemem i logujemy się do niego niezależnie od logowania na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum