Wysłany: Pią 18 Maj, 2007 10:31 am Prezentacja multimedialna
Witam wszystkich!
Czy ktoś z was kiedykolwiek robił prezentację multimedialną dotyczącą przedstawiania jakiejść struktury gramatycznej dzieciom?
Ja musze zrobić na zaliczenie przedmiotu coś takiego (tylko, że nie uczyliśmy się jak to robić)
Potrafię posługiwać się programem Power Point...
Oczywiście nie chcę żeby ktokolwiek tu za mnie to robił!
Po prostu - proszę o jakieś wskazówki - co najlepiej umiescic w takiej prezentacji, czego uzyc, a czego unikać itd...
Pozdrawiam,
Paulette
_________________ "I don`t wanna die all alone.. but now.. ya gone..."2Pac
Very little info here, so it's hard to be specific. But off the top of my head: anything with an element of surprise or prediction (so even presenting a structure) is fit for a PP class. Listenings are great as PP lets you paste clips in - so you could do gapped dialogues or song lyrics. My favorite are always info gaps with half the class facing away from the board/screen.
You have to plan in advance when you want your students to be using pens or (with little kiddies) when they're even supposed to be out. You need to make it crystal clear because otherwise you'll have them looking down and scribbling away instead of looking up.
And do not get carried away with all the special fx! Try to resist the burning temptation to use them all in one presentation. Unless you keep it fairly simple, they won't see the wood for the trees.
Dziękuję..
ale chodziło mi o prezentację jako wprowadzenie teorii na slajdach - czyli tekst + obrazki (ew. dzwiek).. a nie o ćwiczenie z klasą...
ale dzieki za poswiecony czas...
_________________ "I don`t wanna die all alone.. but now.. ya gone..."2Pac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum