Wysłany: Pią 30 Gru, 2005 1:34 pm CAE English in Use->opinie i strategie
No właśnie...nasze ukochane Paper 3 Jak podchodzicie do tej części, która bądź co bądź, sprawdza wiele aspektów waszej znajomośći języka angielskiego?
Part 1->Multiple choice cloze-nienawidzę tej części. Kiedyś, na początku drogi do FCE, bardzo ją lubiłem, ale po przerobieniu kilkudziesięciu testów do FCE (a teraz do CAE-szczególnie do CAE), stwierdzam że to jedna wielka loteria. Czasem trafiają się takie teksty, że jest KOSZMAR.
Part 2->Open cloze-Bywa ciężko, jednak ja intuicyjnie często trafiam w luki. Ciekawa część, choć wiele osób uważa ją za bardzo trudną.
Part 3->Error Correction-Po tym jak uslyszalem, że być może trafi mi się Spelling&Punctuation task to myślałem że się zastrzele. Teraz się modlę, żeby mi sięto trafiło. Nie ma tak jak na FCE, że słowo WRĘCZ RAZI w oczy (chodzi mi teraz o wykreślanke), trzeba zrozumieć sens często całego tekstu.
Part 4->Word formation. Moja ulubiona część. Trzeba uważnie czytać, aby nie zgubić kontekstu.
Part 5->Register transfer.Najtrudniejszy part English in Use. Ciężko wpasować się w to, co jest potrzebne. No cóż...trzeba patrzyć na całe zdania.
Part 6->Gap filling sentences. Ciekawa część, sprawdza cohesion i coherence. Trzeba patrzeć na gramatykę, nie tylko na sens.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum