Może jednak zdam na to upragnione A?:P Bo mam niedosyt z B z FCE : ( (wiem, bluźnię, wiem )
Ila, to w końcu mi powiesz czy pisałaś FCE/CAE?:P Bo CPE, jak rozumiem, masz w zamiarze :>
barteks [Usunięty]
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006 12:43 pm
Revan napisał/a:
Nie dziękuję, nie dziękuję...
Trochę off-topic, ale zastanawiam się dlaczego niektórzy ludzie w Polsce tak odpowiadają, jak życzy im się powodzenia. Ktoś nam dobrze życzy, a my nie dziękujemy. Warto zwrócić uwagę, że w angielskim filmach na 'Good luck' pada zawsze odpowiedź 'Thanks/Thank you'. Ja staram się to wprowadzać w Polsce
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006 7:47 pm
barteks2 napisał/a:
Trochę off-topic, ale zastanawiam się dlaczego niektórzy ludzie w Polsce tak odpowiadają, jak życzy im się powodzenia. Ktoś nam dobrze życzy, a my nie dziękujemy. Warto zwrócić uwagę, że w angielskim filmach na 'Good luck' pada zawsze odpowiedź 'Thanks/Thank you'. Ja staram się to wprowadzać w Polsce Razz
Właśnie chciałem na to samo zwrócić uwagę. Ja nigdy nie odpowiadam "Nie dziękuję", gdy ktoś mi życzy powodzenia. W przeciwieństwie do Revana, nie jestem przesądny. Polecam bycie nie przesądym.
Revan, 3mam kciuki za Twoje A. Jestem pewny, że je zdobędziesz.
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 19 Lip, 2006 5:29 pm
Powodzenia.
A potem spokojnie możesz przyjść do nas do pracy, bo dyrektor kogoś dodatkowego szuka od września, będziesz uczyć gości i laski starszych od siebie.
:-P
Wysłany: Czw 20 Lip, 2006 2:07 pm
Hehe, z przyjemnością Muszę się za jakimiś korkami rozejrzeć, bo że tak powiem, czuję że przygotowywanie do tych egzaminów to moja pasja No nic, zobaczymy Mam nadzieję...Teraz czekam na telefon z księgarni językowej czy już jest mój zamówiony CPE Use of English...:>
[ Dodano: Sro 09 Sie, 2006 3:59 pm ]
No i mam swój wynik. A ))
hej juz gratulowalam ci w innym miejscu, ale nei zaszkodzi znow, nadrabiam czytanie starych postwo bo troche mnei nie bylo, teraz dopieor widze twoje pytanie co zdalam, zdalam CAE swego czasu juz kilka lat temu a teraz tez CPE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum