chcialabym sobie kupic jakas dobra ksiazeczke, wymagajaca, nie chce wpedzic sie w jaksi zastoj z angielskim, mam ochote troche popracowac, co byscie mi polecili??
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Sob 24 Wrz, 2005 10:53 am
Ken Kaniff napisał/a:
ila25 napisał/a:
dzieki, ale ja jednak wole tradycyjnie Lubie czuc ksiazke w reku, zabrac olowek. wlaczyc sobie dobra muzyke i lezac na lozku rozwiazywac cos tam sobie
That's totally me!
Chyba większość z nas tak ma. Mnie się wydaje, że dopiero pokolenie naszych dzieci lub ich dzieci może w BARDZO dużej mierze odrzucić tradycyjne książki.
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
troche zboczylismyz tematu ale moje dzieci beda czytac jeszcze tradycyjne ksiazki tak jak moje siostrzenice i bratankowie - wszytsko zalezy od tego czy odpowiednio zacheci sie dzieci
A tak poza tym moze napiszecie jakie sa wasze ulubione ksiazki, ktore moglibyscie polecic? Tym razem nie mam na mysli literatury pieknej.
[ Dodano: Sob 24 Wrz, 2005 ]
bejotka napisał/a:
BTW Napisz parę słów o Twojej podróży.
Moglabym godzinami o tym mowic, zreszta kiedy wrocilam to wlasciwie nic innego nie robilam A co Ciebie interesuje??
Chyba większość z nas tak ma. Mnie się wydaje, że dopiero pokolenie naszych dzieci lub ich dzieci może w BARDZO dużej mierze odrzucić tradycyjne książki.
A ja jednak wierzę, że i nasze dzieci i nasze oraz ich wnuki z przyjemnością bedą siegały po papierowe książki, przynajmniej dopóki bedą istniały drukarnie!!!
_________________ BJK
barteks [Usunięty]
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2005 11:38 am
bejotka napisał/a:
Racja, ja też to wolę. Tylko łóżko, pozycja horyzontalna i muzyka relaksacyjna "make me very sleepy'.
Revan, możesz coś więcej napisać o tych ćwiczeniach dio CAE? Cena książki jest atrakcyjna, ale co z zawartością?
Revan [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Sty, 2006 12:44 pm
Ćwiczenia do CAE, do części English in Use. Cwiczenia na: Phrasal Verbs, Collocations, Przecinki, SŁÓWOTWÓRSTWO, słowa podobne ale nie te same, oraz 5 testów takich jak na egzaminie (nie ma w nich jednak Part 5 i 6 ). Naprawdę polecam, w środku jest klucz. Warto to przerobić.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Pon 02 Sty, 2006 1:46 pm
Revan, skuszę się, ale jak mi nie przypadnie do gustu to będzie na Ciebie. Mam nadzieję, że będzie u mnie w księgarni językowej. Ty swoją gdzie kupiłeś?
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Powinna być w księgarniach językowych, bo jest polska i w sumie chyba problemów z dostaniem jej nie będzie
Ja na nią natrafiłem w Maju, gdy chciałem coś kupić do poćwiczenia jeszcze przed samym FCE, ale pomyślałem przyszłościowo i zakupiłem tą książeczkę. Tak naprawdę teraz zacząłem ją robić,bo miejscami naprawdę była wtedy dla mnie trudna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum