Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005 10:18 pm Historia i kultura krajów anglojęzycznych
Zdaję na studia w tym roku, oczywiście filologia angielska. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś dobrą stronkę o kulturze, historii, tradycjach itp. krajów anglojęzycznych? Zwłaszcza the UK i the USA. Po polsku lub po angielsku.
P.S. Czy ktoś wie i moze mnie oswiecic jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na fil. ang.? Wiem, że do tego roku nie było rozmów, ale egzaminy ustne, ale to pewnie jakoś podobnir bedzie wyglądało. A może jest tu ktoś z UMK i wie jak to wszystko wygląda? Chodzi mi o detale, np. jak pytają o cos to po odpowiedzi dalej zostają przy tym watku i wypytuja dalej. Dzieki z gory za pomoc
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 7:14 pm
Mam egzamin z historii Wlk. Brytanii 27. stycznia. Zna ktoś może jakieś linki do stron o tej tematyce? Oczywiście oprócz bbc. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 7:52 pm
W naszych ebookach są archaiczne, ale idealne na bryki dwie ksiażeczki dla dzieci o historii Wlk. Brytanii. Znakomite do powtórzenia tuż przed egzaminem w bardzo niestresujący sposób.
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 8:08 pm
Anglista napisał/a:
W naszych ebookach są archaiczne, ale idealne na bryki dwie ksiażeczki dla dzieci o historii Wlk. Brytanii. Znakomite do powtórzenia tuż przed egzaminem w bardzo niestresujący sposób.
Wiem wiem Już ściągnąłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum