ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Kto zdaje FCE< CAE lub CPE??????????????
Autor Wiadomość
Revan
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Sty, 2006 6:08 pm   

Wiem, przeczytałem już...ale mnie chodzi o TESTy, typowo takie jak na egzaminie...

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Sob 07 Sty, 2006 12:54 am   

Revan, jak się przygotowywałeś do FCE to korzystałeś z jakichś książek (razem z nagraniami do Listeningu) z przykładowymi lub oryginalnymi arkuszami egzaminacyjnymi FCE? Jeśli tak to proszę poleć mi jakąś. Najlepsza byłaby z testami z zeszłych lat. Dzięki z góry.

Proszę, przeczytaj zanim cokolwiek napiszesz na forum.

Revan
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Sty, 2006 2:46 pm   

Korzystałem z:

"Listening and Speaking Skills 2" Virigini Evans (8 listeningów i dużo materiału do speakingu)

"Practise tests for FCE" Virinig Evans-najlepsza książka jaką kiedykolwiek widziałem. 10 readingów, 10 writingów, 15 use'ów, 150 transformacji, 80 multiple choice questions i error correction. Testy w formacie egzaminacyjnym. Nie powiem, na tej książce wypracowałem wynik powyżej 80% z Use'a.

Napisałem 7 egzaminów próbnych, oryginalnych testów z poprzednich sesji. Wszystkie były pisane w klasie, w warunkach egzaminacyjnych. Testy te są dostępne w książce "Cambridge First Certificate in English 7" (jeżeli dobrze pamiętam numerek).

Przerobiłem również wiele materiału na zajęciach.

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Wysłany: Sob 07 Sty, 2006 7:49 pm   

Revan napisał/a:
Napisałem 7 egzaminów próbnych, oryginalnych testów z poprzednich sesji. Wszystkie były pisane w klasie, w warunkach egzaminacyjnych. Testy te są dostępne w książce "Cambridge First Certificate in English 7" (jeżeli dobrze pamiętam numerek).

Z tych mam 4 i 5, ale problem w tym, że brakuje mi kaset. A właśnie listening muszę przerobić na korepetycjach. Ciekawe czy można zamówić w księgarni same kasety?

Dzięki za Practise Tests for FCE. :)

Pozdro,

Revan
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Sty, 2006 7:51 am   

Oczywiscie ze mozna. Maja wlasny numer katalogowy. Poszukaj albo zapytaj w ksiegarni, na pewno znajdziesz!

[ Dodano: Wto 10 Sty, 2006 9:17 pm ]
Co myślicie o Register Transfer na English in Use na CAE? Jak się do tego przygotować? Przecież toż to koszmar czasem jest :(

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 1:53 am   

Revan napisał/a:
"Practise tests for FCE" Virinig Evans-najlepsza książka jaką kiedykolwiek widziałem. 10 readingów, 10 writingów, 15 use'ów, 150 transformacji, 80 multiple choice questions i error correction. Testy w formacie egzaminacyjnym. Nie powiem, na tej książce wypracowałem wynik powyżej 80% z Use'a.

Jakie to jest wydawnictwo?

ilonas 
Moderator

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 1:02 pm   

Express Publishing

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 1:32 pm   

W prawym górnym rogu naszej strony ta książka się czasami wyświetla na reklamie.
Wystarczy kliknąć i wyszukać, czy jest możłiwość zakupu samych kaset. Można też kliknąć w dowolną reklamę w prawym górnym rogu i skorzystać z wyszukiwarki.
Kupując tą książkę poprzez tę reklamę dorzucasz kilkadziesiąt groszy do opłaty za nasz serwer i bazę danych, nie wspominając o domenach ;-)

Odpowiedz do tematu