Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Sob 07 Sty, 2006 12:54 am
Revan, jak się przygotowywałeś do FCE to korzystałeś z jakichś książek (razem z nagraniami do Listeningu) z przykładowymi lub oryginalnymi arkuszami egzaminacyjnymi FCE? Jeśli tak to proszę poleć mi jakąś. Najlepsza byłaby z testami z zeszłych lat. Dzięki z góry.
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
"Listening and Speaking Skills 2" Virigini Evans (8 listeningów i dużo materiału do speakingu)
"Practise tests for FCE" Virinig Evans-najlepsza książka jaką kiedykolwiek widziałem. 10 readingów, 10 writingów, 15 use'ów, 150 transformacji, 80 multiple choice questions i error correction. Testy w formacie egzaminacyjnym. Nie powiem, na tej książce wypracowałem wynik powyżej 80% z Use'a.
Napisałem 7 egzaminów próbnych, oryginalnych testów z poprzednich sesji. Wszystkie były pisane w klasie, w warunkach egzaminacyjnych. Testy te są dostępne w książce "Cambridge First Certificate in English 7" (jeżeli dobrze pamiętam numerek).
Wysłany: Sob 07 Sty, 2006 7:49 pm
Revan napisał/a:
Napisałem 7 egzaminów próbnych, oryginalnych testów z poprzednich sesji. Wszystkie były pisane w klasie, w warunkach egzaminacyjnych. Testy te są dostępne w książce "Cambridge First Certificate in English 7" (jeżeli dobrze pamiętam numerek).
Z tych mam 4 i 5, ale problem w tym, że brakuje mi kaset. A właśnie listening muszę przerobić na korepetycjach. Ciekawe czy można zamówić w księgarni same kasety?
Dzięki za Practise Tests for FCE.
Pozdro,
Oczywiscie ze mozna. Maja wlasny numer katalogowy. Poszukaj albo zapytaj w ksiegarni, na pewno znajdziesz!
[ Dodano: Wto 10 Sty, 2006 9:17 pm ]
Co myślicie o Register Transfer na English in Use na CAE? Jak się do tego przygotować? Przecież toż to koszmar czasem jest
Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 1:53 am
Revan napisał/a:
"Practise tests for FCE" Virinig Evans-najlepsza książka jaką kiedykolwiek widziałem. 10 readingów, 10 writingów, 15 use'ów, 150 transformacji, 80 multiple choice questions i error correction. Testy w formacie egzaminacyjnym. Nie powiem, na tej książce wypracowałem wynik powyżej 80% z Use'a.
Jakie to jest wydawnictwo?
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 1:32 pm
W prawym górnym rogu naszej strony ta książka się czasami wyświetla na reklamie.
Wystarczy kliknąć i wyszukać, czy jest możłiwość zakupu samych kaset. Można też kliknąć w dowolną reklamę w prawym górnym rogu i skorzystać z wyszukiwarki.
Kupując tą książkę poprzez tę reklamę dorzucasz kilkadziesiąt groszy do opłaty za nasz serwer i bazę danych, nie wspominając o domenach ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum