ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Podręczniki do CAE
Autor Wiadomość
oleczka 
A Dedicated User

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 4:43 pm   

chyba też ją zakupię chociaż w szkole gdzie pracuję mam do dyspozycji wersję książkową ale chyba wolę mieć własną i z płytą, odnośnie której małe do was pytanko:

czy istnieje możliwość układania testów/ ćwiczeń z plyty (i nie chodzi mi tu o ctrl-c. ctrl-v do worda :) ) bo czasami nie potrzebny jest mi cały unit z ćwiczeniami itp. ?

liczę na waszą pomoc :P

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 6:45 pm   

Oleczka, jest na tej płytce opcja, która się nazywa Create Test, ale obawiam się, że nie jest to, o co Ci chodzi. Na tej płytce tworzy się testy, które się później rozwiązuje. Pytania są tworzone na podstawie bazy pytań zawartej na CD. Niestety nie można eksportować ćwiczeń do jakiegoś pliku. A szkoda, bo mnie też by się taka opcja przydała. Pozostaje kopiowanie do worda.

Proszę, przeczytaj zanim cokolwiek napiszesz na forum.

Revan
[Usunięty]

Wysłany: Pią 30 Gru, 2005 12:54 pm   

Ja przygotowuję sie do CAE, właśnie z "Objective CAE". Z tego co widzę, to książka jest naprawdę solidna. Jak na razie jestem w niej bardzo zadowolony, bardzo ciekawy jest również "Workbook" w którym są naprawdę warte uwagi ćwiczenia.

Monia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 4:04 pm   

hej...jestem tu nowa :) nglistyke bede co prawda zdawac dopiero za rok,po maturze,ale już sie boję.otóz dowiedzialam sie ostatnio na jakims forum,ze by sie dostac na jakis fajny renomowany uniersytet trzeba byc conajmniej na poziomie CAE,CPE...to mnie martwi bardzo,gdyż swoj poziom oceniuam na FCE .Mam ksiazke Vince'a do fce,ktora staram sie systematycznie sama w domu przerabiac.ale zdaje sobie sprawe,ze na tym nie moge poprzestac,wiec potrzebne mi jakies podreczniki do SAMODZIELNEJ nauki( na pomoc mojego nauczyciela z liceum niestety nie moge liczyc,a i na jakis kurs tez mnie na razie nie stac).I tu jest moje goraca prosba do was:PROSZE!POLEĆCIE MI JAKIES DOBRE KSIAZKI,KTORE POMOGLYBY MI SIE SAMEJ PRZYGOTOWAC DO EGZAMINOW WSTEPNYCH I OPOWIEDZCIE JAK JEST NA STUDIACH

barteks
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 4:27 pm   

Monia, witam na forum. Polecam Ci zrobienie tzw. placement testu ( http://www.anglista.org/forum/tematy107/1123.htm ), zeby określić mniej-wiecej Twój poziom angielskiego. Co do anglistyki, to zależy od uczelni jakie są zasady rekturacji. Np. na Uniwersytecie Zielonogórskim wystarczyło zdać nową maturę na poziomie rozszerzonym na 80%, żeby się dostać. Jeśli chodzi o książki to poczytaj sobie ten i inne wątki na forum. Napewno coś znajdziesz :)

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 6:18 pm   

Monia, jeśli rozejrzysz troszkę dokładniej po forum to znajdziesz wiele porad dotyczących książek. Zarówno FCE jak i CAE. :)

Jeśli chodzi o opowiadanie o studiach, to do tego też jest inny wątek. :)

Proszę, przeczytaj zanim cokolwiek napiszesz na forum.

Odpowiedz do tematu