Wysłany: Wto 16 Maj, 2006 1:39 pm Przygotowanie do FCE
W czerwcu mam egzamin FCE i szukam porady jak powtarzać sobie materiał do egzaminu ?? jak wy to robiliście ?? Posiadam materiały przygotowujące: "First Certificate Practise Tests" wyd. Longman, "First Certificate Laungage Practise" M.Vince
Practice make perfect, jak to mówią. Zdecydowanie Vince jest dobrą pozycją do przygotowania się pod względem gramatycznym i słownictwa do egzaminu. Jakbyś miał niedosyt ćwiczeń i objaśnień z gramatyki to polecam również English Grammar in Use wydawnictwa Cambridge. No i zostaje czytanie i słuchanie. Czytać jest najlepiej angielską literaturę. Zostają dzięki temu w głowie zwroty i kolokacje. A słuchanie możesz ćwiczyć na filmach, które znasz. Ja tak robiłam i ze słuchania nigdy nie zeszłam poniżej 93%
Do egzaminu juz pozostale nie za wiele czasu, dlatego tez teraz skupilabym sie szcegolnie na testach, sukces w tych egzzaminach opiera sie na polaczeniu wiedzy ze znajomoscia technik egzaminacyjnych. Im wiecej testwo uda ci sie rozwiazac, tym lepiej je bedziesz robil. Na ten sotani miesiac sprobujsie otoczyc angielskim z kazdej strony, ogladaj filmy, sluchajmuzyki i rob testy. Mozna wiele testow znalezc online, poszukaj na forum sa tematy z linkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum