Przegladajac dzis jakies strony internetowe trafilam na 2 nowe dla mnie wyrazy, ktorymi chce sie podzielic stubble = hairy - kilkudniowy zarost a także odrastajace owlosienie (na nogach)
spongebob - miekki materiał, frota; pamietacie skarpety z froty?
ok one more:
tojump/ climb on/ join the bandwagon - wykorzystac koniunkture, modę na cos
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 20 Lis, 2005 4:37 pm
No ten 'hump' to wprawił mnie ostatnio w lekką konsternację, gdy uczeń, z którym przez 10 dni mieszkałem w jednym motelu, zainteresował się słowami piosenki. Jak i całe słowa piosenki.
A nawiasem mówiąc, czy wiecie, że na stronie naszego portalu (wchodzi się klikając logo z dowolnej strony forum) jest słowko dnia? Po prawej stronie pod słownikiem.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Nie 20 Lis, 2005 6:51 pm
Ken Kaniff napisał/a:
You must be talking about the Black Eyed Peas' song. Watch the video and everything will be clear. Mr. Green
Hmmm, As a matter of fact I haven't seen the video. I have to check it.
Anglista napisał/a:
A nawiasem mówiąc, czy wiecie, że na stronie naszego portalu (wchodzi się klikając logo z dowolnej strony forum) jest słowko dnia? Po prawej stronie pod słownikiem.
I knew about it
P.S. I don't know whether you know but 'find out the meaning on your own' is a link. You may find it useful while trying to get to know the meaning of 'hump'
P.S. #2 Marcin, is it possible to make the links underline on the Forum?
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Yes, but I haven't used it yet :oops:
Still I think it's nice to share our newest exploration
And for today i have:
duty roster plan dyzurów (something what annoys me at school)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum