ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Diploma - Reading and vocabulary development
Autor Wiadomość
NadineLove 
A Dedicated User

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie 18 Lis, 2007 4:15 pm   Diploma - Reading and vocabulary development

Moi drodzy,

Wybralam sobie temat mojej pracy licencjackiej a brzmi on:

Reading and vocabulary developement among young learners based on dr. Seuss works.

Mam potrzebne ksiazki dr. Seussa ale nie bardzo wiem ktore z ksiazek metodycznych moglabym do tego wybrac.
Harmer? Gardner? Komorowska? Ur? a moze cos w calosci poswiecone YL?

Jestem zmuszona zrobic badania niestety mam takiego promotora ....
Poradzcie mi cos bo temat mnie naprawde fascynuje i nikt jeszcze nie pisal z tego prac z tego co ja sie orientuje, w dziedzinie metodyki.

Anna55 
A Beginner

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007 8:55 pm   

Na Twoim miejscu oparłabym się na Harmerze pod względem metodycznym, Komorowska też jest dobra. Są jednak dobre książki z serii Resource Books for Teachers series- może je znasz? Np. Storytelling with Children - Andrew Wright; Very Young Learners - Vanessa Reilly and Sheila M.Ward; Young Learners - Sarah Phillips; Creating Stories with Children - Andrew Wright; Assessing Young Learners - Sophie Ioannou-Georgiou and Pavlos Pavlou; i wiele innych. Masz w tych książkach praktycznie wszystko co Ci potrzebne jest do przeprowadzenia lekcji.
Temat faktycznie inspirujący, bo całość badań będziesz robić na bazie własnych materiałów. Być może przejrzenie powyższych tytułów pomoże Ci i podpowie techniki, którymi przeprowadzisz badania.
Póki co, powodzenia!
:)

NadineLove 
A Dedicated User

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 4:55 pm   

Dziekuje za podpowiedz bo akuart nie znalam tej serii ksiazek ale na pewno sie skusze i cos z tego przejrze :)
Poczytuje wlasnie Komorowska i Harmera i poczynilam krok i napisalam strone tytulowa :P hahah ale moze to mnie zmotywuje do pisania pracy.
Na razie seria ksiazek do przeczytania :)

[ Dodano: Nie 27 Kwi, 2008 6:57 pm ]
Witacje,

Chciałam się Was zapytać czy ktoś na jakieś pojecia na temat tego jak używać testu T Studenta dla prób niezależnych z tabelą wartości krytycznych i jak się liczy stopnie swobody...potrzebuje tego do mojej pracy i prawde mowiac nie wiem jak to ugryzc.

Odpowiedz do tematu