Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 1:22 pm Praca licencjacka- age factor i instrumental motivation
Witam.
Nastał ten czas kiedy trzeba napisać pracę dyplomową. Licencjat piszę z językoznawstwa a będzie on się odnosił do "Intrumental motivation as a key factor creating succesful learning for mature learners" Temat jest do dopracowania ale podałem żeby było pojęcie o czym chcę napisać. Mam zamiar postawić tezę że ludzie starsi, powiedzmy ok 30-40 lat są w stanie skuteczniej uczyć się języka niż młodzi ludzie, ktorzy, oczywiste jest, mają do tego lepsze predyspozycje (ze wzg. na wiek itp.).Wszystko to dzięki intrumental motivation, czyli chęć poszerzenia kompetencji zawodowych itp. Czy bylibyście w stanie polecić książki, które mogą być przydatne? Chodzi mi nawet o pozycje "must have". Czy jest sens jechać do Gdańska, Poznania, do bibliotek uczelnianych czy lepiej materiały czerpać z Internetu, bądź kupić?
Ja myślę tak, jest to praca licencjacka i nie wiem jak daleko masz do tego Gdańska czy Poznania - rozpiętość dość duża. Myślę, że internet jest kopalnią wiedzy w tej materii. Nie przeczę, że co książka to książka (oczy się oszczędzają), ale opracować taki temat można i z internetem. Wpisując Twój cały temat w Google (pomijając literówki) masz kilkanaście stron w których znajdziesz ciekawe artykuły popierające i negujące Twoją tezę więc myślę, że praca wyjdzie interesująca.
Można jeszcze pogrzebać w bibliotece internetowej lub czytelni on-line lub w bibliotece językowej on-line a tam biblioteka Uniwersytecka w W-wie on-line.
Ale wybór należy do Ciebie.
Wielkie dzieki za pomoc! Do połowy lutego trzeba oddać pierwszy rozdział wiec ciekawe co pani promotor wykryje ;P Napisze co i jak niedługo, może pomoże to komuś kto pisze prace o podobnej tematyce.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum