ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy
Autor Wiadomość
Julia 
A Beginner

Wysłany: Sob 13 Sty, 2007 7:10 pm   Problemy

Nie potrafię złapać kontaktu z grupą.Może dlatego że są tam same dziewczyny.Jacy są studenci anglistyki?

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Nie 14 Sty, 2007 3:29 pm   

Julio, podaj więcej szczegółów. Mimo, że nie jestem studentem psychologii to spróbuje znaleźć rozwiązanie Twojego problemu.

Jacy są studenci anglistyki to zbyt ogólne pojęcie. Uważam, że nie ma jakiegoś ogólnego wzorca jacy oni są. Myślę, że to zależy od danego człowieka jaki jest, a nie od tego, że studiuje anglistykę.

Proszę, przeczytaj zanim cokolwiek napiszesz na forum.

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: Nie 14 Sty, 2007 8:31 pm   

Poza tym ludzie się zmieniają z czasem i to falami. Majlo ostatnio na przykład zrobił się taki jakiś formalny ;-)

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Wysłany: Pon 15 Sty, 2007 10:15 am   

marcin napisał/a:
Majlo ostatnio na przykład zrobił się taki jakiś formalny ;-)

Mam nadzieję, że to tylko zjawisko przejściowe, bo nie chcę uchodzić za sztywniaka ;-)

beryl 
A Dedicated User

Wysłany: Sob 20 Sty, 2007 12:00 pm   

Szczerze mowiac, ja spotkalem sie z 2 typami studentow anglistyki..oczywiscie nie chcialbym generalizowac,ale w Kolegium bylo weselej i ludzie raczej ze soba nieco rywalizowali na poczatku (slowka itp).
Na uniwersytecie Wroclawskim spotkalem kilku filozofow z Wydzialu Filologicznego.........teorie poglady...itp.

Ja sie nie zmienilem, pyskowalem tu i tam:)) ale to temat na oddzielny post...

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Wysłany: Sob 20 Sty, 2007 12:40 pm   

beryl napisał/a:
pyskowalem tu i tam:))

Mnie tego brakuje. Czasami chciałbym odpyskować jednemu czy drugiemu wykładowcy kiedy upiera się i stanowczo obstawia przy swoim kiedy rzeczywiście grubo się myli :/

beryl 
A Dedicated User

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 12:05 pm   

Mialem kiedys taka pania Prof, z ktora klocilem sie ciagle i wciaz....Wszystko uwazala za blad gramatyczny nawet pisownie 'can not'.
Ktoregos dnia uparla sie na jedyna poprawna wersja jest Botanical Garden (nie Botanic).
Tak sie sklada ze bylem w Chicago w Botanic Garden i kupilem tam pamiatkowy album z napisem 'Botanic Garden'. Album oczywiscie przynioslem razem z wydrukami z 3 slownikow..... a ludzie mieli ubaw....po kilku jeszcze takich klotniach 3 lata pozniej na Univerku mowila do mnie po imieniu.....a ja do niej dalej po angielsku per 'you'

mariola
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 9:09 am   

:) Ciekawe podejście.U mnie chyba nie ma takiej osoby na roku, która by wdawała się w kłótnię z profesorem. :D Ale wydaje mi sie, że nie o to chodzi żeby się kłócić, ale żeby mieć też swoje racje, i jak to bywa, prawie zawsze odmienne niż profesor :)

Ken Kaniff 
Administrator

Wysłany: Sob 21 Kwi, 2007 12:22 pm   

Miałem ogromy szacunek do wykładowców, którzy nie udawali wszystko wiedzących. Dlatego samemu zawsze przyznaję się do błędów i jeżeli nie potrafię odpowiedzieć na pytanie ucznia, szukam na nie odpowiedzi i proponuję rozwiązanie na kolejnych zajęciach.

pcm 
A Freshman

Wysłany: Sro 09 Maj, 2007 11:13 pm   

Kiedyś, gdy studiowałem filozofię, słyszałem same złe rzeczy o studentach angielskiego. Opinię tę potwierdziła scenka serdecznego przywitania się anglistów, której byłem wówczas świadkiem - chłopak do nadchodzącej dziewczyny o nieludzko wczesnej porze (przed 8:00): to że mam kaca to nic, ale że ciebie widzę to już kara boska.
Później jednak sam zacząłem studiować angola i muszę powiedzieć, że tam też spotkałem ciekawych ludzi (jak zresztą na każdym kierunku z którego mnie wyrzucali ;) ). Nie z każdym można się dogadać, ale liczy się jakość, a nie ilość.
Pozdrawiam

rudzia 
An Enthusiast

Pomogła: 53 razy
Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 9:28 pm   

Ja do tej pory najmilej wspominam profesora, który był chyba najbardziej wymagającym wykładowcą, ale umiał powiedzieć "nie wiem".

kamilo23 
A Freshman

Wysłany: Pon 11 Cze, 2007 11:46 am   

U mnie jest tka że jak ktoś się pomyli, źle wypowie słówko to zaraz obraźliwe odzywki i takie tam. :/

BTW witam to mój pierwszy post. :super:

Odpowiedz do tematu