Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 4:01 pm Pytanie dot. studiów
Mój angielski jest taki spobie powiedźmy średni jednak na anglistykę również planuję złożyć papiery. Czy na pierwszym roku odrazu wykładowcy używają jedynie j.ang. i czy jest ktoś może kto miał styczność z jezykami stosowanymi - francuskim i angielskim?
by the way
mój poprzedni nick to kinga jednak na konto nie mogłam się zalogować
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 7:20 pm
Wydaje mi się, że to zależy od uczelni, ale wydaje mi się również, że na znacznej większości szkół wykładowcy od razu używają języka angielskiego. Tak było między innymi na mojej uczelni.
Co masz na myśli mówiąc 'styczność z językami stosowanymi - francuskim i angielskim?'?
Czemu nie mogłaś się zalogować? Zapomniałaś hasła?
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
tak a przy okazji zmieniłam maila..
a wracając:
języki stosowane - taki jest kierunek na UŚ i poprostu zastanawialam się "z czym to sie je" i myślałam że być może ktoś skończył coś podobnego i mógłby mi przybliżyć ten temat
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 7:28 pm
Jeśłi zależy Ci na odzyskaniu starego konta, skontaktuj się z Marcinem.
Niestety moja styczność z językami stosowanymi ogranicza się do tego, że po maturze rozważałem jedynie pójście na lingwistyke stosowaną na ówczesną Akademią w Bydgoszczy.
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Ja miałam 3 lata niemiecki. A na uzupełniających rok łacinę. Niestety nie dano nam wyboru i musiałam się uczyć właśnie tych języków :-(
_________________ The world is your oyster
juzew [Usunięty]
Wysłany: Sob 28 Paź, 2006 7:34 pm
Maturzystka '07 napisał/a:
Czy na pierwszym roku odrazu wykładowcy używają jedynie j.ang
Tak, ale nie na wszystkich przedmiotach. Historię filozofii, hiszpański i literaturoznawstwo mam po polsku. Reszta jest po angielsku i nie trzeba być wcale einsteinem, żeby zrozumieć o co chodzi :-).
Cytat:
a czy na anglistyce ma sie tylko j. angielski czy jeszcze jakiś jezyk do wyboru?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum