Przede wszystkim powinieneś zacząć od dobrego kursu stacjonarnego. Oczywiście można uczyć się samemu, ale George Washington - Prezydent USA, który sam był samoukiem, powiedział,
"zły to uczeń, który durnia ma za nauczyciela".
Nie mniej jednak w nauce języka nie osiągnie sukcesu, ktoś, kto nie ma natury samouka.
Jeśli chcesz się uczyć angielskiego od początku proponuję Ci naukę wspomaganą komputerowo.
Wybór programu zależy od twojego wieku i umiejętności uczenia sie wogóle. Najlepszymi programami wspomagającymi naukę i ćwiczącymi wszystkie sprawnosci językowe są EuroPlus+ Cambridge, EuroPlus+ Reward, SuperMemo First Steps in English i English at once.
Bardzo dobrymi programami uzupełniającymi są Profesor Henry - słownictwo, Profesor Henry - Gramatyka i eTeacher.
_________________ BJK
robert24 [Usunięty]
Wysłany: Czw 06 Kwi, 2006 3:28 pm
bejotka napisał/a:
"zły to uczeń, który durnia ma za nauczyciela"
oczywiscie nauczycieli nie mam za durni (szczegolnie pania z angielskigo)
Od poczatku nie mam zamiaru sie uczyc poniewaz podstawy juz mam opanowane.
Dzieki za programy napewno skorzystam, nie z wszystkich ale z kilku napewno.
Jeszcze pytanko: czy te programy mozna pobrac z sieci, jesli nie to jak je kupic ??
Zdanie "zły to uczeń, który durnia ma za nauczyciela" jest cytatem myśli byłego Prezydenta Stanów Zjednoczonych, który sam był samoukiem. Dotyczy samouków i w żaden sposób nie próbuje lekceważyć nauczycieli. Wręcz przeciwnie wyraża żal samouka, który nie mając nauczyciela, sam musiał dochodzić wielu prawd oczywistych.
Cytujac tę wypowiedx nie miałem zamiaru lekceważyć nikogo, ani nikogo obrażać. Chciałem tylko napisać, że warto sie uczyć na kursach, chociaż niezaleznie od tego w nauce języków trzeba mieć naturę samouka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum