Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005 12:16 pm jaki podrecznik?? help!!
jestem z liceum, teraz 3 klasa, czyli matura na karku... dostalismy nową nauczycielke... w ubvieglym roku skonczylismy InsideOut Upper intermediate... ona chce nam teraz wprowadzic Matrixa Upper Plus, czy cos takiego. slyszalam pogloski ze jest to ksiazka bezndziejna i w ogole sie nie nadaje, czy to prawda?? jesli tak, jaki podrecznik dla nas bylby dobry zeby odpowiednio przygotował do matury?? prosze o pomoc....
Już na to pytanie odpowiadałem na innym forum. Tu powtórzę - nie masz wyjścia w szkole musisz korzystać z podręcznika zalecanego przez nauczycielkę. Do domu kup repetytoria Oxfordu i Longmana. Do matury nie wystarczy sama nauka w klasie. Musisz w domu powtórzyć i uporządkować wiedzę, ale język to nie tylko wiedza, to umiejętność, a tej nie da się nauczyć. Trzeba wytrenować.
_________________ BJK
Ostatnio zmieniony przez bejotka Pią 09 Wrz, 2005 4:24 am, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 1:45 pm
Nie mówię, że wspomniane wyżej repetytoria są złe, ale jeszcze lepiej skorzystać z autentycznych zestawów maturalnych. Wszystkie wykorzystane dotąd w nowych maturach można za darmo ściągnąć z naszego forum (dział Matura -> Przykładowe zestawy)
Z kolei w naszej księgarni można znaleźć - oprócz tych wspomnianych już przez przedmówców książek, także repetytorium Wydawnictwa Szkolnego OMEGA, które właśnie zawiera zestawy autentyczne.
Więcej pozycji omawialiśmy już tutaj:
http://www.anglista.org/forum/tematy106/711.htm
No ja miusze powiedziec, ze OMEGA mi duzo pomogla, przerobilam do matury wszystko. Ale Repetytorium Oxfordu jest tez bardzo dobre, chociazby z tego powodu, ze material w nimk zawarty jest sensownie ulozony i jest tam dodatkowo slownictwo wiec to jest duzy atut:)
_________________ My way of life is English lifestyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum