ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Korepetycje itp.
Autor Wiadomość
marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 18
Wysłany: Pon 17 Lis, 2008 5:05 pm   

Obawiałbym się nie tylko CBA, jak słusznie pisze Bejotka, ale również zepsucia relacji uczeń - nauczyciel w klasie. A po co tej uczennicy korepetycje tak w ogóle? Jeśli chce do Ciebie przyjść, to znaczy, że jest zadowolona z tego, jak uczysz, a skoro jest zadowolona, to widocznie stwarzasz jej możliwości rozwoju w klasie. :-)
Może trochę zindywidualizować stawiane jej wymagania, dostarczyć jej jakichś dodatkowych zadań, które nie będą przesadnie przeciążały Ciebie, a dziewczynie dostarczą satysfakcjonującego wysiłku i motywacji.

motylek8 
A Beginner

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 17 Lis, 2008 6:38 pm   

U nas w szkole byłoby nie do pomyślenia udzielanie korepetycji uczniowi, którego się uczy - ostatnio nawet przyszło jakieś pismo z kuratorium, które było odczytane na radzie, że taka sytuacja jest niedopuszczalna.tak więc lepiej 'przekaż' uczennice koleżance po fachu:)

majlo 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Pon 17 Lis, 2008 9:04 pm   

U mnie w liceum jedna nauczycielka dawała korepetycje uczniom, których uczyła i nie było w związku z tym żadnych problemów.
No ale wtedy nie było CBA. ;-)

mika 
A Beginner

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto 18 Lis, 2008 7:38 am   

Uczennica ta jest w II klasie w związku z czym będzie zdawać egzamin.Trafiła do nas w tym roku a w poprzedniej szkole miała niemiecki, którego u nas nie ma. Trudno mi będzie prowadzić zajęcia w klasie i jednocześnie uczyć Ją podstaw. Dziś zasięgnę rady u P. Dyrektor i zobaczymy. Przekażę co zostało postanowione dzięki wsiem

[ Dodano: Czw 20 Lis, 2008 1:23 pm ]
Pani Dyrektor wpadła na cudowny pomysł dodatkowych lekcji dla III klas z anglika, co ciekawe zaproponowała godz. 16, jako że inna uczniom nie pasuje, oczywiście w zamian za dobro ogólne.Ja odmówiłam z wiadomych powodów tym bardziej, że u mnie angliści i tak mają dodatkowe 4 h. w tygodniu konsultacji za friko nie uśmiecha mi się w związku z tym przyjeżdżanie o 16 za uśmiech. Dziewczyna więc będzie chodzić do mojej koleżanki.- i wilk syty i owca(ja) cała.

Odpowiedz do tematu