Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006 12:54 pm nauczanie slownictwa na poziomie sredniozaawansowanym
witam i prosze o pomoc:) czy ktos moglby mi podpowiedziec co moge zawrzec w pracy licencjackiej na powyższy temat? nie mam pojecia od czego zaczac i co powinnam zawrzec. dzieki za wszelkie podpowiedzi
Wydaje mi sie, że powinnas zacząć od zdefiniowania "podzbioru słownictwa, który obejmuje pojęcie "poziom średniozaawansowany". Później starałbym się dobrać lektury (ksiązki z literatury pięknej, technicznej i prasy) z których słownictwo zaliczyłbym do tego poziomu. jako trzeci punkt wybrałbym metody i pomoce służące do tego nauczania. Mam tu na myśli listy słowek, fiszki, programy wspomagajace naukę słownictwa. Należy przy tym podkreślić, że istotą tego nauczania jest nauczanie słownictwa w kontekście.
Oczywiście moja rada jest radą laika. Nie jestem nauczycielem, nie jestem nawet filologiem, ale tak właśnie wyobrażam sobie pracę na ten temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum