ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
podręcznik dla dorosłych - elementary
Autor Wiadomość
szyszunia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 28 Lut, 2005 8:37 pm   podręcznik dla dorosłych - elementary

Witam,
szukam podręcznika dla dorosłych poziom elementary. Jak na razie korzystam z ksiażki Lifelines Elementary Oxford'u, jednak mam dziwne wrażenie, progress w tej książce odbywa się starsznei wolno! Czas Present Simple wprowadzony dopiero w 5 unicie ale tylko 1 osoba, 3osoba czyli końcówka -s dopiero w 6 unicie! Trochę wolno, nieprawdaż? Przeglądałam rózne wydawnictwa, i moją uwagę przykuł podręcznik Inside Out. Co myślicie na ten temat? Lub ogólnie doradźcie jakiś dobry podręcznik i wydawnictwo. Dziękuje z góry! :)
ewa

ilonas 
Moderator

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pon 28 Lut, 2005 10:09 pm   

ja teraz zaczelam z "New English File" i podoba mi sie a moich uczniow musze do domu wyganiac bo zawsze tak nam zleci 1,5 godziny ;) tylko ze sa naprawde poczatkujacy i ciagle ims ie wydaje ze duzo nowych rzeczy robimy a dopiero co byl alfabet ;)
Podoba mis ie to ze jest tam duzo uwagi poswiecone wymowie i w teacher's book so fajne materialy do kopiowania na ciekawa lekcje :)

marcin 
Administrator

Zaproszone osoby: 25
Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 8:50 am   

W Lifelines, jak we wszystkich podręcznikach Hutchinsona, jest przyjęta zasada, że uczący się drogą dedukcji sam dochodzi do pewnych rzeczy. Stąd pewne zagadnienia, szczególnie na początku, są wprowadzane o wiele wolniej, niż w innych podręcznikach. Z drugiej strony mocniej ugruntowane są podstawy komunikacji.
Ja lubię podręczniki Hutchinsona na wszystkich poziomach, ale fakt, że można mieć różne zdanie.

lenaries
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Paź, 2005 12:31 pm   

Ja też polecam LIFELINES. Uczyłam z nich 4 lata i chwale sobie.Także testy dodatkowe.

PS
looknijcie na mój temeat----NAUCZYCIELE-------POMOC POTRZEBNA-------

Ken Kaniff 
Administrator

Wysłany: Pon 03 Paź, 2005 6:14 pm   

ila25 napisał/a:
ja teraz zaczelam z "New English File" i podoba mi sie

Same here.

NadineLove 
A Dedicated User

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto 04 Paź, 2005 6:26 am   

Ja english file mialam w liceum i ksiazeczka naprawde mi sie podobala.... Co do Lifelines to srednio... mialam z nia kiedys doczynienia...ale za to uwielbiam Project Hutchinsona zrobiam wszystko i musze przyznac ze wcale mnie nie nudzily... fajne teksty i przejrzysta gramatyka. Jak dla mnie to sa ksiazki z klasa. :)

Odpowiedz do tematu