Wysłany: Czw 12 Paź, 2006 10:13 pm podrecznik z tekstami do czytania...
Czy ktos moze wie, gdzie mozna znalesc fajny podrecznik tylko i wylacznie z tekstami krotkimi do czytania. Chodzi mi konkretnie o teksty na poziomie elementary. Mam taki podrecznik z Longmana New Proficiency Reading, ale to jest zbyt wysoki poziom dla uczniow z gimnazjum. Bede wdzieczna za wszelkie informacje!
Mogę polecić "Reading and Writing Targets", który składa się z trzech części: 1 - Beginner, 2 - Elementary i 3 - Pre-intermediate, V. Evans i J. Dooley, Express Publishing.
A sprobuj moze wybrac cos np z "effective reading" S. Greenall'a. Tam sa niektore teksty naprawde bardzo proste, a jezeli nie cale to na pewno fragmenty wybierzesz. Poza tym polecam Reading Skills Diana Pye i S.Greenall, to co prawda moze byc juz trudniejsze bo to do FCE i CAE, ale jak sobie cos zaadaptujesz to na pewno dadza sobie rade.
Opportunities tez maja fajne czytanki.
_________________ My way of life is English lifestyle
anglik [Usunięty]
Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 3:43 am teksty do czytania
sa tez takie ksiazki START READING 6 częsci w zależności od poziomu czytania, pytania pod tekstem, wydawnictwo Oxford English, zalezy od gimnazjalistów ale części 4-6 mysle ze sie nadaja chyba ze masz wyjatkowo zdolnych uczniow oraz druga ksiazka Junior Comprehension są 3 częsci, wydawnictwo LONGMAN, polecam te pozycje, dzieci je lubia, sa ciekawe i przystosowane dla mlodszych odbiorców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum