ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Podręczniki w klasie 4
Autor Wiadomość
[edymon]
[Usunięty]

Wysłany: Sro 31 Maj, 2006 2:54 pm   Podręczniki w klasie 4

Witam! Szukałam na forum, ale niestety nie udalo mi sie znalezc:-( A mianowicie: od 6 lat ucze z serii Go for Poland i szczerze mowiac mam nia ochote wymiotowac:-( Bleeeeee... MUSZE zmienic podrecznik, bo nie moge nawet na okladke juz patrzec. Musi to koniecznie byc podrecznik Longmana, poniewaz nie chcialabym zmieniac programu nauczania. Dzieci maja baaaaaaardzo duzo angielskiego od zerowki (5 godzin tygodniowo od klasy 0 do 3). W klasie 4 sa 4 godziny tygodniowo z podzialem na grupy. Mam wrazenie, ze Go for Poland 1 jest dla nich zbyt latwy, a G.f.P. 2 moze byc za trudny dla grupy, w ktorej sa dyslektycy, dysgraficy i osoby z wolnym tempem pracy. 2 roznych podrecznikow dla grup nie moge wybrac na tym etapie nauki. Co sadzicie o serii Sky (czesc 1) dla klasy 4? Czy mozecie mi cos polecic?

I jeszcze jedno pytanie: od jakiegos czasu nauczycielom nie wolno kupowac dzieciom podrecznikow nawet bez zysku. Jak sobie z tym radzicie? Co z kompletami dla nauczycieli, teachersami, itp. gratisami? Jak to obejsc?Nie usmiecha mi sie wydawanie prawie 200 zl na komplet ticzersow...

Dziekuje i pozdrawiam!!
Edyta

ilonas 
Moderator

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 3:31 pm   

Jelsi chodzi o Lngmana to ogolnie nie za bardzoprzepadam za tym wydawnictwem, fajna serie ma za to Oxford 0 winners z nowszych podrecznikow lub English Zone - troche starszy.
Co do drugiego pytania, to zawsze mzoan sie dogadac z wydawnictwem, jelsi dzieciakikupuja podreczniki samodzielnie w ksiegarnii to czasem wystarczy zaswiadzczenie ile dzieciakow zakupilo podbite przez dyrektora. Warto zadzwonic do konsultanta, bo w kazdym wydawnictwie wyglada to inaczej. pozdrawiam

aniata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 20 Cze, 2006 9:51 pm   

My zmienilismy Go na SKY. Nam się Ksiażeczka podoba jak się sprawdzi zobaczymy :P

Odpowiedz do tematu