Marcinowi chyba chodziło o "stawianie się szkole" a nie "W szkole" .Ja tam nie pracuję od września,bo nauczycielka wraca.
Jestem w trakcie szukania pracy.Powiem Wam,że ciężko coś znaleźć. Mam wrażenie,że jak już jest jakiś etat,to koleżanka,koleżanki wie o wakacie i ogłoszenia rzadko trafiają do urzędu pracy lub do sieci.
Pracuję w szkole językowej,ale ZUS mnie "zjada",więc chciałabym wrócić do państwowej.
_________________ A pessimist forgets to laugh.An optimist laughs to forget :-)
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 08 Lip, 2008 6:14 am
Myślę, że znalezienie pracy dla anglisty nie jest już tak łatwe, jak kiedyś. W mojej szkole owszem, brakuje ciągle anglistów i od lat dyrektor łata to zlecając godziny firmie zewnętrznej. W Krakowie w ogóle da się znaleźć pracę przy odrobinie dobrej woli, bo jest duża rotacja anglistów w szkołach - mam koleżankę, która miała do wyboru dwie szkoły średnie po złożeniu kilku CV, a w końcu zdecydowała się iść na uczelnię.
Ale w Częstochowie na przykład znalezienie pracy w szkole przez anglistę jest praktycznie niemożliwe, a w każdym razie ma się takie same szanse, jak matematyk czy historyk.
Właśnie.
Marcin ma rację.
Ciężko mi znaleźć ogłoszenia.Wysyłam,po prostu,CV do szkół.Odezwała się do mnie jedna,ale pracują aż do 18tej,więc w moim przypadku to odpada. Mam nadzieję,że coś znajdę.Czas leci i zaczynam się denerwować.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Wto 08 Lip, 2008 5:21 pm
Ja w swoim przekonaniu kierowałem się ogólnym stereotypem, że anglistę to z otwartymi ramionami wszędzie przyjmą oraz licznymi ofertami, które regularnie pojawiają się na tablicy ogłoszeń w mojej uczelni. Ale, jak Marcin dobrze zauważył, to zależy również od miasta. Ciekawy jestem jak jest z tym w moim rodzinnym Kwidzynie.
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Całe podkarpackie, nie wiem dlaczego, ale jest już obsadzone anglistami. Wciąż jeszcze stolica potrzebuje anglistów jeśli macie ochotę tam wyemigrować. Najlepiej popatrzeć po stronach kuratoryjnych, gdzie są wolne miejsca.
To prawda, że mit o brakujących anglistach już minął. Likwidacja szkół, niż demograficzny, który teraz daje znać o sobie i masowy wyjazd całych rodzin za granice naszego kraju, a także przepisy ministerstwa o kwalifikacjach, to wszystko w przeciągu niespełna 5 lat uczyniło to co teraz jest.
Głowa do góry
Szukajcie, a znajdziecie i to jest prawda. jestem tego pewna.
No to sprawa się rozwiązała
Właśnie wróciłam z rozmowy o pracę i dostałam ja!! Ponad cały etat. Do tego szkoła bardzo blisko mojego domu.
Nareszcie mogę spokojnie odpoczywać w te wakacje.
Witam! Oj, jak dawno mnie tu nie było... niezliczone dni?! <haha> Na początku przede wszystkim pozdrowienia dla wszystkich i gratulacje Majlo zdanego egzaminu, masz wreszcie ten swój upragniony dyplom:)))))Naprawdę słowa uznania<heh> no i Plush gratulacje z powodu znalezienia pracy. Jak mijają Wam wakacje, moi kochani angliści? Zapracowani, jak zawsze? Czy może odpoczywacie?
Ja leniuchuję do oporu!!!!! Nie robię prawie nic, aż wstyd. Cóż, czym ja się mogę pochwalić? Chyba, nie ma zbytnio czym! Będę próbował dostać się na studia doktoranckie, ale czy coś z tego wyjdzie? -nie wiem. Zobaczymy!3majcie kciuki. A co do mojej pracy to od września zmieniam swój ukochany Zespół Szkół na LO i nadal pracuję od października ze swoimi kochanymi studentami w NKJO. Z wszelakich kursów zrezygnowałem, bo już nie dawałem rady ( Majlo a jak tam u Ciebie? Jak z pracą, bo nie wiem czy nie pisałeś czy nie doczytałem? Marcin, Przemeklew, Anna55 i inni ... co u Was słychać? Piszcie jeśli macie chwilę, bo stęskniłem się za wami.
Pozdrawiam,
Marcin Kielar
_________________ : : : : : : I love teaching!!!:-) : : : : : :
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 16 Lip, 2008 8:23 am
Ja niestety jeszcze nie mam luzu. Dopiero co skończyliśmy oceniać egzamin zawodowy techników - hotelarzy i techników - handlowców, a w przyszłym tygodniu oceniamy pilotaż egzaminu gimnazjalnego. W ogóle jakoś tak się skróciły te nauczycielskie wakacje - w sierpniu doszła matura poprawkowa.
marcin, ani troszkę Ci nie zazdroszczę, ale może pomiędzy jednym a drugim ocenianiem znajdziesz choć chwilę, aby sobie odpocząć.
Życzę Ci tego z całego serca
english, nie ma za co, obyś się dostał na studia doktoranckie, a będę bardzo szczęśliwa.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Sro 16 Lip, 2008 6:02 pm
Moje wakacje zaczynają się od 13. sierpnia kiedy to wrócę z Danii, gdzie obecnie pracuję 6 dni w tyg. myjąc "windowsy" Zajęcie może bez polotu, ale zawsze to jakaś tam finansowa okazja, a poza tym więcej ruchu, bo na 3. roku studiów strasznie zaniedbałem kondycję hehe. Teraz to trzeba nadrabiac.
Nie wiem english czy o tę pracę Ci chodziło. Jeśli o dyplomową to jeśli nie doczytałeś to możesz ją ściągnąc na naszym forum w dziale ebooki.
Pozdrawiam wakacyjnie wszystkich aktywnych - i tych nieaktywnych również.
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum