Wysłany: Pią 26 Sty, 2007 11:36 pm Przed rozmową w sprawie pracy
Witajcie kochani
Mam pewnien problem,mianowicie staram sie o przyjęcie jako lektor do szkoły językowej, mam w poniedziałek rozmowę kwalifikacyjną.Spytałam sie babki jak ma mniej więcej wyglądać to odpowiedziała porozmawiamy sobie,Pani zaproponuje zajęcia/program dla grupy Intermediate i tu mam spory problem bo nie wiem gdzie mam szukać takiego programu,co powinnam przedstawić,jaka metodę wybrać? Wiem że może pytać o moje doświadczenie w uczeniu,zainteresowania,itd.Moze wy macie jakieś doswiadczenia w takich rozmowach.I przede wszystkim gdzie mogę znaleźć zakres takiego poziomu.Pomyślałam że wezme pierwszą lepszą z brzegu książkę Intermediate Headwaya i spisze ale pewnie i tak ją zna jak uczy tyle czasu.
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 27 Sty, 2007 8:36 am
Może zamiast od razu proponować konkretne metody pracy lepiej się nastawić na rozmowę o potrzebach grupy i uzależnieniu programu i metod od tychże? Przecież grupa na poziomie intermediate może być różnej liczebności, w różnym wieku, itd.
A będzie to okazją do przedstawienia swojego doświadczenia i koncepcji.
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 27 Sty, 2007 6:14 pm
Z dwoma facetami to na pewno już sam wdzięk osobisty ich oczaruje.
A jak do tego dodać trochę merytorycznego rozeznania i pokazać się od profesjonalnej strony, na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum