Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 75 razy Posty: 974 Skąd: Kwidzyn/Elbląg
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 8:18 pm
manager napisał/a:
Udzielam się na wielu forach o tematyce reklamowej i nigdy nie widziałem takich uwag.
A to dziwne, ja się udzielam na forum fanów motoryzacji, a w szczególności jednej z marek samochodu - PTP (Prelude Team Poland). I tam - a przypominam, że to forum motoryzacyjne - jest cały wątek o błędach ortograficznych, a jeśli ktoś zauważy takowy błąd, to winowajca musi postawic drugiemu wirtualne piwo.
Fakt, że się pisze na forum czy e-maila nie świadczy o tym, że można sobie pisac jak się chce i dotyczy to zwłaszcza osób wykształconych.
Zaproszone osoby: 25 Pomógł: 38 razy Posty: 887 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 10:03 pm
Poza tym przecież tu nie od tego się zaczęło. "Wytykano" fakt, że ludzie się reklamują jako strona dla maturzystów, a nie mają najmniejszego pojęcia o maturze. Na innego rodzaju błędy temat się dopiero potem przeniósł.
Witam, drodzy moderatorzy. Po naszej stronie jak i Waszej stoją nauczyciele, którzy nacodzień przygotowują uczniów do matury. Tak jak wspomniałam rzekomym błędom przyjrzymy się w odpowiednim gronie i jeśli trzeba będzie poprawimy. Myślę, że ani jedna strona ani druga nie powinna się więcej wypowiadać. Każdy przedstawił swoje argumenty i dalej nie ma sensu prowadzić tego tematu. Wszystkich czytających ten długi temat przepraszam za mój ostry ton wypowiedzi w kilku postach, pozdrawiam serdecznie wszystkich nauczycieli i życzę miłego weekendu.
Pozatym Panie majlo pisząc o błędach proszę je zauważyć u siebie: np. 'pisac' powinno być 'pisać' i jeszcze w jednym miejscu. Chciałam tym uświadomić, że czasem ciężko jest napisać coś np. z palmtopa gdzie słownik nie wstawia automatycznie polskich znaków lub w biegu między codziennymi obowiązkami.
Mimo wszystko jeszcze raz miłego wieczoru, spokojnego weekendu.
Ania
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 75 razy Posty: 974 Skąd: Kwidzyn/Elbląg
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 12:09 am
AniaS napisał/a:
np. 'pisac' powinno być 'pisać'
Spowodowane jest to tym, że na codzień korzystam z laptopa, na którym jest OS w języku angielskim i kombinacja klawiszy alt + c równoznaczna jest z czymś innym niż z literą, o którą chodzi. A za każdym razem tej literki wklejac nie będę. Także przykro mi bardzo, ale pudło. Ale powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Jak i w poprawianiu strony, bo jednak będzie to ciężka, długa i żmudna praca.
Panie Majlo czy Pan nie widzi, że ja już nie chce wzajemnych złośliwości. Napisałam, że we własnym gronie poprawimy. Po co więc dalej pisać złośliwie o żmudnej pracy. A o literkach pisałam po to by Pana uświadomić jak to czasem wygląda. Nie oczekiwałam, że będzie mi się Pan tłumaczył ani pisał czy spudłowałam czy też trafiłam. Życzę dobrej nocy i bardzo już proszę o zakończenie. A przynajmniej jak ma Pan coś napisać to już bez złośliwości. Pozdrawiam
Aniu S, i znowu Ty! Nie zrozumiałaś, co napisał Twój "szef" Dominik o służbowych konsekwencjach? Podobnie jak Twoje alter ego, Rudy, szukasz na siłę błędów. Szkoda, że u innych, a nie u siebie.
Zadanie dla Ciebie: w Twoim przedostatnim poście są 2 błędy ortograficzne, 2 językowe i 7 interpunkcyjnych; w ostatnim: 2 ortograficzne, 2 językowe i 5 interpunkcyjnych. Poszukaj ich. Możesz (i powinnaś) korzystać ze słowników.
Wygląda na to, że wdaliśmy się w dyskusję z jakimiś natarczywymi dzieciakami, bo to nie mogą być nauczyciele. A najgorsze w tym jest to, że firm o nazwie "English for You" jest w Polsce wiele i ta antyreklama może im wszystkim zaszkodzić.
Tak samo mogę powiedzieć o Pani - To znowu Pani!. Widać, że nie czyta Pani ze zrozumieniem, bo chyba wyraźnie napisałam, że nie szukam na siłę błędów. Celowo stonowałam mój poprzedni post aby zakończyć dyskusję w przyjazny sposób. Przez Panią dalej przemawia agresja. Proszę wybaczyć ale nie będę już wchodzić w dyskusję i podejmować kolejnych argumentów. Nie mogę jednak milczeć w momencie gdy z postu na post przemawia przez Panią coraz większa agresja i tylko patrzeć jak z jednej albo drugiej strony padną słowa, których potem będziemy oboje żałować. Naszą pracę doceniają w wielu szkołach publicznych (czego dowodem są wspólnie organizowane konkursy) na innych forach nauczycielskich (czego dowodem jest napływ nowych redaktorów). Życzę Pani miłego weekendu, pozdrawiam serdecznie Ania.
Zaproszone osoby: 25 Pomógł: 38 razy Posty: 887 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 10:35 am
Dla zdrowia wszystkich zainteresowanych, odpuśćmy sobie.
Na pewno English For You znajdzie znakomitych, doświadczonych egzaminatorów, którzy pomogą naprawić "maturalną" część portalu. A jeśli nie, to na pewno sobie odpuści i z pożytkiem dla siebie, swojej strony i uczniów skoncentruje się na sprawach, na których - jako znakomity zespół cenionych specjalistów - świetnie się zna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum