Hejka!
mam taka mala prosbe, i wielka nadzieje ze specjalista mi odpisze.
od niedawna ucze w szkole, dzis mialam 2 hospitacje.
dyrek zwrocil mi uwage na zachowanie wlasciwego toku lekcji.
uczylam sie wiele o tym na metodyce, stosuje sie do tych zasad,ale on ma jakies zastrzezenia.
hmm, nie wiem co myslec.
kazda lekcja ma w koncu inna formule.
a ja na swych lekcjach stawiam na wiele cwiczen o roznej tematyce, zeby sie uczniowie nie nudzili.
uwazam ze robie w miare dobrze, staram sie przynajmniej! :mrgreen:
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 28 Sty, 2004 7:11 pm
Dziwne, aż dwie hospitacje jednego dnia?
A druga sprawa, bo to też dziwne? Dyrektor nie powiedział Ci dokładnie, o co mu chodzi? Większość dyrektorów hospitacje przeprowadza w taki sposób, by pomóc nauczycielowi. Ich uwagi warto potraktować życzliwie.
I w końcu, o nim też to dobrze świadczy, jeśli potrafi rzetelnie ustosunkować się do tego, co zobaczył na Twojej lekcji. Poczekaj na pisemny protokół z hospitacji, który da Ci do zapoznania się i podpisania.
nie sadze by dyrektor mial zastrzezenia do merytoryczbnej strony czyli do cwiczen itp, moze chodzilo mu o to ze nie podkreslilas glownych czesci lekcji jak wprowadzenie a szczegolnie podsumowanie - wytarczy jedno zdanie przed koncem - a teraz podsumowujac ........ moze musial sie do czegos przyczepic? swoja droga troche nie fajny ten dyrektor
widzewianka [Usunięty]
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2004 4:08 pm
no wlasnie pojawiam sie tu a dlugo mnie nie bylo.
Otoz zmienilam prace, ucze teraz w gimnazjum,
a dyrek tam w Lo sie czepiał bo chyba musial :cry:
ale co tam, nastepne hospitacje przede mna bedzie dobrze
Wiem wiem,podsumowanie lekcji jest wazne, choc wydaje mi sie z etaka dobrze poprowadzona lekcja to wlasnie wiecej na luzie niz sztywna w obecnosci dyrkow :?
dokladnie jestem ciekawa czy wszystkim te lekcje hospitowane tak gorzej sie kojarza czy potem to juz kwestia rutyny? mam nadzieje ja mam super pania dyr wiec mysle ze bedzie dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum