Masz rację, że takie coś warto od czasu do czasu pooglądać, chociażby po to, by przez chwilę się zastanowić, czy nie popełniam podobnych błędów w przekazie wiadomości. Czy moja postawa nie jest nudna, czy moje prowadzenie zajęć jest interesujące, czy też uczniowie robią wszystko, by nie zasnąć.
Natomiast bardzo podobał mi się pomysł ze zdjęciami przy wyjaśnianiu kiedy używa się Past Continuous v Past Simple.
Dzięki.
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 17 Gru, 2007 7:47 pm
Też mi się to spodobało, ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie dosłownej realizacji. Któż by się pozwolił tak fotografować? :-) Zresztą, zostałem niedawno upomniany pisemnie, że robię za dużo zdjęć w szkole :-)
Do tego dochodzi jeszcze dziwne zjawisko, że w niektórych grupach oni oczekują od człowieka nudnego wykładu, zauważyliście to? Chcą mieć taki wykład do notowania, a gdy próbujesz uatrakcyjnić zajęcia, niektórzy odnoszą wrażenie, że nie robi się z nimi niczego poważnego.
Masz rację Marcin:-)
Wielu moich studentów chce, by zajęcia były nieuatrakcyjniane! Człowiek stara się, by nie zanudzić ich na śmierć, a tu się okazuje, że oni własnie tego oczekują. Mam Historię USA z II rokiem w NKJO i studenci oczekują wręcz dyktowania treści wykładu:-) Mam też wrażenie, że w ogóle nie interesuje niektórych, to o czym się uczymy. Siedzą - zmarnowani, zmęczeni życiem i notują nawet to, co jest bezsensowne i nie jest związane z tematem. Np. opowiadam żart, połowa zainteresowanych się śmieje, a reszta notuje treść żartu, nie wiedząc, o co chodzi. A co do fotografowania albo nagrywania filmów na kamerze, to absolutnie... Szkole to się nie podoba! Trudno:-(
_________________ : : : : : : I love teaching!!!:-) : : : : : :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum