ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Angielski raz a dobrze
Autor Wiadomość
bejotka
Moderator

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 6:01 am   Angielski raz a dobrze

Wczoraj (2006-02-02) w hipermarkecie Geant wpadł mi w oczy smouczek p.t. "Angielski raz a dobrze" Wydawnictwa Lingo. Więcej na stronie:

http://www.wydawnictwolingo.pl/

Samouczek sprzedawany jest w dwóch wersjach: z płytą audio i z programem multimedialnym. Program został opracowany przez Wydawnictwo Edgard, którego autorstwa są programy z serii "Profesor ...".
Ja kupiłem samouczek z płytą audio (tylko takie były w dziale). Na stronie Lingo zobaczyłem kilka zrzutów ekranowych programu. Bardzo przypominają inne programy Edgarda.

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 2:42 pm   

Zarówno wersję pierwszą, jak i drugą, można kupić nie idąc do Geanta, na stronie internetowej:

Wersja multimedialna (CD audio + program)

Wersja z płytą audio

barteks
[Usunięty]

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 3:00 pm   

No faktycznie, ciekawa propozycja dla początkujących. Zawsze mi się podobała szata graficzna w programach z serii "Profesor..." :)

bejotka
Moderator

Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 6:52 am   

Anglista napisał/a:
Zarówno wersję pierwszą, jak i drugą, można kupić nie idąc do Geanta, na stronie internetowej:

www.lideria.pl/sklep/opis...7&idp=213"
Wersja multimedialna (CD audio + program)

Wiem o tym, adres strony wydawcy podałem w swoim poście. Jednak informację o tym produkcie umieściłem w takiej własnie formie, by pokazać, że mozna wpaść na ciekawy materiał językowy wybierając się na zakupy po kiełbache i proszek do prania na przykład.
Ostatnio zmieniony przez bejotka Sob 25 Lut, 2006 3:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 12:01 pm   

A no oczywiście, że można ;-)

NadineLove 
A Dedicated User

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 9:28 am   

Musze powiedziec ze ja lubie programy Edgara,sa dosc ciekawie zrobione i maja dosc duza baze slownicwa, ja ostatnio walkuje phrasale i musze powuedzuec ze Profesor do prhasali i idiomow jest swietny, chociaz z supermemo nie da sie porownac, ale ja oceniam Edgara na 4+.
Co do tego Angielskiego raz a dobrze to musze przyznac ze dla poczatkujacych to jest przydatne, moj kolega sam siedziac nie wiecej niz 30 min dziennie podszkolil sobie angielski i co wazniejsze obudzila sie w moim chcec do dalszej jak to mowi 'powazniejszej' nauki angielskiego :)

bejotka
Moderator

Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 9:59 am   

NadineLove napisał/a:
Co do tego Angielskiego raz a dobrze to musze przyznac ze dla poczatkujacych to jest przydatne, moj kolega sam siedziac nie wiecej niz 30 min dziennie podszkolil sobie angielski i co wazniejsze obudzila sie w moim chcec do dalszej jak to mowi 'powazniejszej' nauki angielskiego :)

O to właśnie chodzi w tego rodzaju podręcznikach. Pokazują one, że jezyka mozna się nauczyć pracujac nad nim 30 minut dziennie, albo, że ten język studentowi nie odpowiada, wtedy nie kupuje poważniejszych materiałów. Na rynku w ciągu kilku ostatnich lat pojawiło się wiele takich materiałów - książka z dialogami, słowkami i minimum gramatyki, płyta lub kaseta audio i atrakcyjny tytuł.

Wymieniam kilka:

Angielski w 30 dni;
Angielski w 4 tygodnie;
Angielski błyskawicznie;
40 lekcji i mówisz po angielsku.

W Geancie była jeszcze jedna pozycja ale gdybym ja kupił musiałbym zrezygnować z proszku do prania, a o ile potrafię sobie wyobrazić kilka dni bez angielskiego, to nie wyjdę na ulice ani na angielski w brudnej koszuli ;)

Odpowiedz do tematu