Na płycie DVD najnowszego wydania PC World Komputera znajduje się pierwsza część programu kursu dla średnio zaawansowanych.
Kurs wygląda bardzo ciekawie. Następna część jest zapowiedziana w numerze grudniowym.
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 6:09 pm
I w ramach uzepelnienia z mojej strony dla leniwych opisik:)
Materiał kursu został rozłożony na 2 miesiące, ponieważ zawiera całkowicie odmienne w poziomie merytorycznym jednostki lekcyjne. Część Intermediate przeznaczoną dla osób średnio zaawansowanych publikujemy teraz, natomiast część Upper (dla zaawansowanych) zamieścimy w przyszłym wydaniu (PCWK 12/2006).
Program w wersji Intermediate składa się z siedmiu jednostek lekcyjnych: "Japanese culture", "World around us", "Be famous", "Friendly science", "Youth oddities", "A hard nut to crack" oraz "From word to deed". Każda z nich zawiera aż 21 interaktywnych stron. Duża część materiału kursu jest też wspomagana udźwiękowionymi (MP3) poleceniami i w razie potrzeby podpowiedziami. Dlatego do pełnego wykorzystania programu niezbędna jest karta dźwiękowa i najlepiej zewnętrzne głośniki komputerowe. Dostępny na dwa sposoby (w locie - ze skróconym tłumaczeniem oraz z menu głównego - z pełnym tłumaczeniem, również kontekstowym, regionalizmami itd.) słownik przylekcyjny zawiera wszystkie angielskie wyrazy występujące w materiale kursu. Program udostępnia też statystyczną ocenę postępów w nauce przez każdorazowe wyświetlanie procentu poprawnych odpowiedzi dla każdej karty (strony), w każdej jednostce lekcyjnej (unit).
ja_czyli_kluska [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Sty, 2007 7:15 pm
zrobiłem oba poziomy ww kursu i moge stwierdzic ze, jak na program dolaczony do gazetki - calkiem niezly. jednak jest kilka niedopatrzen technicznych. gramatyka nienajlepsza. slownictwo moze byc. duzo czytanek. kilka zadan ze sluchu. ale jako program do nauki jezyka jest niewystarczajacy a jedynie moze sluzyc jako uzupelnienie jakiejs innej formy nauki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum