Wysłany: Czw 04 Sie, 2005 7:28 pm easy english+ a Euro Plus +
Wlasnie ktory lepszy.
Easy english+ - mam ok 20 cd z kursami. Pojawial sie w gazecie i kolekcjonowała moja ciocia teraz mi przekazała ten kursik.
Drugi mam możliwość kupić za około 15zł w tym jest 8cd + 1 instalacyjna.
Nie wiem który jest lepszy dlatego daje tu pod opinie anglistów początkujacych i tych bardziej zaawansowanych.
Ja sam jestem początkujacy czy bardzo słabo zaawansowany i nie wiem który dla mnie lepszy. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź z góry.
Wysłany: Pią 05 Sie, 2005 5:58 am Re: easy english+ a Euro Plus +
kudlaty666 napisał/a:
Wlasnie ktory lepszy.
Easy english+ - mam ok 20 cd z kursami. Pojawial sie w gazecie i kolekcjonowała moja ciocia teraz mi przekazała ten kursik.
Drugi mam możliwość kupić za około 15zł w tym jest 8cd + 1 instalacyjna.
Nie wiem który jest lepszy dlatego daje tu pod opinie anglistów początkujacych i tych bardziej zaawansowanych.
EuroPlus+ Reward jest elektroniczną wersją podręcznika English Reward i jako taki jest bardzo dobry. Jest to kurs przewidziany na 4-5 lat nauki. Jednak jeśli 9 płyt CD kosztuje 15 zł, to musi to być piracka kopia. Możesz być pozbawiony pomocy technicznej, upewnij się, że otrzymujesz go z prawidłowym hasłem. Jeśli będziesz miał klopoty z instalacją pod systemem WINDOWS XP, szukaj rozwiązania na www.ang.pl.
Easy English+ to z kolei bardzo dobry materiał, który świetnie się sprawdza jako "lektura uzupełniająca".
Generalnie uważam, że osoby początkujące powinny jednak uczyć się języka na profesjonalnych kursach.
_________________ BJK
kudlaty666 [Usunięty]
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005 11:20 am
Mam Easy english+ wiec chyba nie będe kupywał tamtego. To pirat napewno. Co do kursów szkoda mi kasy wole sam się uczyc w domu kilka podręczników mam dodatkowo kursy na CD i supermemo basicwords. Ale czy easy english+ jest dobry dla poczatkujacego (ambitnego) i czy wystarczy do przygotowania 2 letniego do matury ?
Ale czy easy english+ jest dobry dla poczatkujacego (ambitnego) i czy wystarczy do przygotowania 2 letniego do matury ?
Nie potrafię tego ocenić. Mature zdawałem tak dawno, ze nie pamietam czy zdałem. Szczegółowego programu nowej matury nie znam. Wg mnie EuroPlus + Reward jest solidnym podręcznikiem elektronicznym, którego dwie/trzy pierwsze części miały dobrze przygotować do starej matury, a całość do FCE. Easy English+ to swojego rodzaju "lektura uzupełniająca", powinien również dobrze przygotować, ale początkujacy może się trochę pogubić.
ja uwazam, ze jezeli skupisz sie na tyle na nauce do matury i uwzglednisz przy korzystaniu z tych kursow wymagania z informatora maturalnego to powinno byc Ok. Ale musisz tez pamietac o tym, ze na nowej maturze kladzie sie duzy nacisk na umiejetne wykorzystowanie jezyka w sytuacjach codziennych, mniej na gramatyke. dlatego uwazam, ze poza tymi programamami powinien zopatrzyc sie w jakies repetytorium
_________________ My way of life is English lifestyle
Oczywiście to najlepsza droga, ale to jest program instalacyjny, który nie zawsze daje się ściągnąć. Dlatego podałem adres portalu, na którego forum jest prawie 200 postów na temat EuroPlus-a.
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 4:28 pm
No właśnie dzisiaj szukałem na ang.pl czegoś i znalazłem te dwieście postów i co najgorsze większość z nich nie zawiera żadnego rozwiązania ;-) bo są tylko pozostawionym bez żadnej odpowiedzi plea for help
:-)
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 8:59 pm
No niestety nie doszukałem się go na ang.pl, choć być może gdzieś jest. Zginął mi w tych postach bez odpowiedzi. Udałem się tam, bo pamiętałem Twój post.
Oczywiście to nie jest wina forum ang.pl, tylko faktu, że jego użytkownicy nie korzystają z funkcji wyszukiwania, tylko zakładają nowe wątki o tym samym w kółko.
Ale ostatecznie pomogło mi proste http://ag.bocznica.org
;-)
Kolega z pracy miał problem z instalacją Europlusa, więc pomyślałem, że warto podać tę informację.
Ale ostatecznie pomogło mi proste http://ag.bocznica.org
;-)
Kolega z pracy miał problem z instalacją Europlusa, więc pomyślałem, że warto podać tę informację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum