ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
easy english+ a Euro Plus +
Autor Wiadomość
kudlaty666
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Sie, 2005 7:28 pm   easy english+ a Euro Plus +

Wlasnie ktory lepszy.
Easy english+ - mam ok 20 cd z kursami. Pojawial sie w gazecie i kolekcjonowała moja ciocia teraz mi przekazała ten kursik.
Drugi mam możliwość kupić za około 15zł w tym jest 8cd + 1 instalacyjna.
Nie wiem który jest lepszy dlatego daje tu pod opinie anglistów początkujacych i tych bardziej zaawansowanych.

Ja sam jestem początkujacy czy bardzo słabo zaawansowany i nie wiem który dla mnie lepszy. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź z góry.

bejotka
Moderator

Wysłany: Pią 05 Sie, 2005 5:58 am   Re: easy english+ a Euro Plus +

kudlaty666 napisał/a:
Wlasnie ktory lepszy.
Easy english+ - mam ok 20 cd z kursami. Pojawial sie w gazecie i kolekcjonowała moja ciocia teraz mi przekazała ten kursik.
Drugi mam możliwość kupić za około 15zł w tym jest 8cd + 1 instalacyjna.
Nie wiem który jest lepszy dlatego daje tu pod opinie anglistów początkujacych i tych bardziej zaawansowanych.

EuroPlus+ Reward jest elektroniczną wersją podręcznika English Reward i jako taki jest bardzo dobry. Jest to kurs przewidziany na 4-5 lat nauki. Jednak jeśli 9 płyt CD kosztuje 15 zł, to musi to być piracka kopia. Możesz być pozbawiony pomocy technicznej, upewnij się, że otrzymujesz go z prawidłowym hasłem. Jeśli będziesz miał klopoty z instalacją pod systemem WINDOWS XP, szukaj rozwiązania na www.ang.pl.
Easy English+ to z kolei bardzo dobry materiał, który świetnie się sprawdza jako "lektura uzupełniająca".

Generalnie uważam, że osoby początkujące powinny jednak uczyć się języka na profesjonalnych kursach.

kudlaty666
[Usunięty]

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005 11:20 am   

Mam Easy english+ wiec chyba nie będe kupywał tamtego. To pirat napewno. Co do kursów szkoda mi kasy wole sam się uczyc w domu kilka podręczników mam dodatkowo kursy na CD i supermemo basicwords. Ale czy easy english+ jest dobry dla poczatkujacego (ambitnego) i czy wystarczy do przygotowania 2 letniego do matury ?

bejotka
Moderator

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005 11:57 am   

kudlaty666 napisał/a:
Ale czy easy english+ jest dobry dla poczatkujacego (ambitnego) i czy wystarczy do przygotowania 2 letniego do matury ?

Nie potrafię tego ocenić. Mature zdawałem tak dawno, ze nie pamietam czy zdałem. Szczegółowego programu nowej matury nie znam. Wg mnie EuroPlus + Reward jest solidnym podręcznikiem elektronicznym, którego dwie/trzy pierwsze części miały dobrze przygotować do starej matury, a całość do FCE. Easy English+ to swojego rodzaju "lektura uzupełniająca", powinien również dobrze przygotować, ale początkujacy może się trochę pogubić.

NadineLove 
A Dedicated User

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005 6:15 pm   

ja uwazam, ze jezeli skupisz sie na tyle na nauce do matury i uwzglednisz przy korzystaniu z tych kursow wymagania z informatora maturalnego to powinno byc Ok. Ale musisz tez pamietac o tym, ze na nowej maturze kladzie sie duzy nacisk na umiejetne wykorzystowanie jezyka w sytuacjach codziennych, mniej na gramatyke. dlatego uwazam, ze poza tymi programamami powinien zopatrzyc sie w jakies repetytorium :)

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Zaproszone osoby: 18
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 1:35 pm   Euro Plus + w Windows XP - patch

bejotka napisał/a:
Jeśli będziesz miał klopoty z instalacją pod systemem WINDOWS XP, szukaj rozwiązania na

Albo raczej ściągnij od razu patcha ze strony producenta:
http://www.ydp.com.pl/wymagania.asp?ProduktID=27

bejotka
Moderator

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 1:49 pm   Re: Euro Plus + w Windows XP - patch

Anglista napisał/a:
bejotka napisał/a:
Jeśli będziesz miał klopoty z instalacją pod systemem WINDOWS XP, szukaj rozwiązania na

Albo raczej ściągnij od razu patcha ze strony producenta:
[URL=http://www.ydp.com.pl/wymagania.asp?ProduktID=27]

http://www.ydp.com.pl/wym...duktID=27[/URL]

Oczywiście to najlepsza droga, ale to jest program instalacyjny, który nie zawsze daje się ściągnąć. Dlatego podałem adres portalu, na którego forum jest prawie 200 postów na temat EuroPlus-a.

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 4:28 pm   

No właśnie dzisiaj szukałem na ang.pl czegoś i znalazłem te dwieście postów i co najgorsze większość z nich nie zawiera żadnego rozwiązania ;-) bo są tylko pozostawionym bez żadnej odpowiedzi plea for help
:-)

bejotka
Moderator

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 6:45 pm   

Ale chyba był wśród nich również adres, który Ty podałeś, prawda?

marcin 
Administrator
tel. (+48) 603039039

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 8:59 pm   

No niestety nie doszukałem się go na ang.pl, choć być może gdzieś jest. Zginął mi w tych postach bez odpowiedzi. Udałem się tam, bo pamiętałem Twój post.
Oczywiście to nie jest wina forum ang.pl, tylko faktu, że jego użytkownicy nie korzystają z funkcji wyszukiwania, tylko zakładają nowe wątki o tym samym w kółko.
Ale ostatecznie pomogło mi proste http://ag.bocznica.org
;-)
Kolega z pracy miał problem z instalacją Europlusa, więc pomyślałem, że warto podać tę informację.

bejotka
Moderator

Wysłany: Pią 16 Wrz, 2005 2:10 am   

Anglista napisał/a:
Ale ostatecznie pomogło mi proste http://ag.bocznica.org
;-)
Kolega z pracy miał problem z instalacją Europlusa, więc pomyślałem, że warto podać tę informację.

Bardzo dobre!

Odpowiedz do tematu