ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Elektroniczny Słownik Ang-Ang z wymową - opinie
Autor Wiadomość
Olaf 
A Freshman

Wysłany: Sro 01 Sie, 2007 4:54 pm   Elektroniczny Słownik Ang-Ang z wymową - opinie

Witam wszystkich serdecznie.
Poszukuje słownika elektronicznego z rozbudowaną funkcją słownika Angielsko-Angielskiego. Miałem w ręku parę translatorów z trybem ang-ang ale biednie to wypadało.

Znalazłem na sieci coś takiego jak słownik Franklin SCD-1780 www.franklin.edu.pl

Czy ktoś miał to w ręku ? Podobno w USA są tym zachwyceni. Chętnie poznałbym opinie na temat tego słownika lub propozycje czegoś innego.
Zależy mi na samodzielnym urządzeniu ponieważ chcę korzystać z tego głównie podczas podróży
Ostatnio zmieniony przez Olaf Czw 04 Paź, 2007 10:35 pm, w całości zmieniany 2 razy  

beryl 
A Dedicated User

Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 11:29 am   

Witam,

Uzywalem slownikow Franklina gdy mieszkalem w Stanach, głównie podobała mi się w nich komputerowa, choc bardzo dobra wymowa. Oprocz tego wiele gier słownych, zagadek i zgadywanek.....

Jesli chodzi o slownictwo, to jest ono ograniczone, definicje sa okrojone, a pewnych rzeczy w ogole nie ma, pamietam, ze mialem problemy ze znalezieniem 'phrasal verbs' , nie wiem jak z idiomami... :kwasny:

Zalezy tez czego po takim słowniku sie spodziewasz, ja na pewno jestem troche skrzywiony jesli chodzi o słowniki, w Polsce zostawilem ponad 20, tu na komputerze mam 7 i 3 nowe na półce , wiec wez poprawke na to!! :P

Oczywiscie wiele rzeczy sie zmienilo i wszystko idzie do przodu wiec te najnowsze wersje sa pewnie znacznie lepsze. :hyhy:

Powiem tak, stac Cie to kup, wiele sie nauczysz, polecam zwlaszcza w podrozy

Olaf 
A Freshman

Wysłany: Czw 04 Paź, 2007 10:33 pm   

Dzięki bardzo za odpowiedź :)

Zdecydowałem się kupić ten słownik Franklin :) Moim zdaniem genialne urządzenie. Faktycznie wymowa jest dokładna i nie przeszkadza, że jest to komputerowy syntezator mowy.

Jak na razie nie udało mi się czegoś w nim nie znaleźć ale przede mną jeszcze wiele słów :)

Generalnie polecam niezdecydowanym. Ja jestem bardzo miło zaskoczony tym co to maleństwo potrafi.

beryl 
A Dedicated User

Wysłany: Nie 21 Paź, 2007 9:20 pm   

Have FUN!!!

Przemeklew
A Beginner

Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 10:34 am   

Zgadza się też polecam. Bardzo dobry. Troszkę kosztuję ale jest Boski. :hyhy:

http://www.engielski.pl - NAJLEPSZE FORUM - forum języka angielskiego.
http://www.engielski.pl/nauka - PORTAL DLA ŻĄDNYCH WIEDZY

Odpowiedz do tematu