Wysłany: Nie 09 Paź, 2005 9:14 pm mp3 and ........
Jestem ciekaw czy ktoś zna tytuły czasopism,książek z płytą cd na której znajdują się pliki mp3 do nauki języka angielskiego, żebym mógł sobie wykorzystać w odtwarzaczu mp3 a drugie pytanie czy istnieją inne czasopisma jak easy english które są w jakieś prenumeracie większej niż 10 numerów i mogą się równać z wyżej wymienionym czasopismem,z góry dzięki......
Nie znam podobnych magazynów, które publikują językowe pliki mp3. Jak na razie trzyba je tworzyć na własną rękę. Jest tylko jeden wyjątek. Na płytach Rozmówek w miesiąc (dla języków: angielskiego, niemieckiego, francuskiego, hiszpańskiego i włoskiego znajduje się po 10 plikow mp3 zawierajacych słownictwo danego języka w układzie tematycznym. Rozmówki te jeszcze niedawno można było dostać w kioskach a obecnie są dostępne w sieci salonów Empik i (niektóreych) supermarketach.
Do tej pory na naszym rynku były następujące magazyny językowe:
1. Easy English - 78 numerów, w tym 20 z płytami i bazami SM.
2. Reflex English - 10 z płytami. Obecnie te kursy zostały wydane w pakietach TDP Rozmówki angielskie i z pewnym czasopismem jako "I love English"
3. ABC English - 8 numerów z bazami SM podobnymi do Easy English.
4. Easy English Plus - 78 numerów, w tym 39 z płytami i bazami SM.
5. DVD O'Key - dwutygodnik z zabawnymi komediami w języku angielskim, które można oglądać z napisami lub tłumaczeniem czytanym przez lektora. Do każdego nieparzystego numeru dołączana jest płytka kursu Easy English Plus. Magazyn ten cieszył się chyba powodzeniem ponieważ jako jedyny wznowił edycje od początku (obecnie są w kioskach numery 23 oraz wzbowy 1 i 2.
6. Hi - (cos tam) nie jestem pewien czy jeszcze wychodzi, widziałem w kioskach 2 numery chyba 2 lata temu.
Wszystkie magazyny z bazami SM wydawane były i sa przez Wydawnictwo AmerCom i mozna znaleźć je i zamówić na stronie tego wydawnictwa: http://www.amercom.com.pl
W serii Easy ... były również wersje niemiecka i hiszpańska, ale bez baz SuperMemo.
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 10 Paź, 2005 8:02 am
No, ja tak się zrobilem i zapronumerowałem cały kurs Easy Deutsch tylko po to, by po fakcie dopiero się zorientować, że tam są zwykłe płyty audio, a nie Supermemo :-(
Może to moja wina. Ja kiedyś na jakims forum napisałem, że ukazuja sie te dwa Easy... (o hiszpańskim jeszcze nie widziałem) i że są na nich bazy SM. Ktoś z Supermemo Worldu to sprostował, ale było to dawno i pewnie sprostowani umknęło Twojej pamieci.
Zaproszone osoby: 18 Pomógł: 31 razy Posty: 772 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 10 Paź, 2005 5:52 pm
Nie, to po prostu moja lekkomyślność i nieuwaga. Znałem Easy English Plus i pomyślałem w pewnym momencie, że nie zaszkodzi sobie przypomnieć trochę niemieckiego ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum