ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe pakiety Supermemo i Profesora Henia
Autor Wiadomość
bejotka
Moderator

Wysłany: Sro 08 Gru, 2004 6:36 pm   Nowe pakiety Supermemo i Profesora Henia

Na stronach producentów [SuperMemo World i Edgard Multimedia] pojawiły się nowe pakiety:

SuperMemo - Extreme English - płytka DVD zawierajaca 4 najbardziej zaawansowane bazy Sm;
SuperMemo - First Steps in English - 3 płytowy pakiet z pełnym kursem Dr Henryka Krzyżanowskiego - dla mnie bomba!

Profesor Henry Gramatyka 5.0 - najlepszy na świecie polski program uczący gramatyki angielskiej!

[ Dodano: Nie 20 Lut, 2005 ]
W ostatnim okresie ukazały sie nowe pozycje w witrynach tych wydawnictw;

SuperMemo Next Steps to English

i

Profesor Henry 5.0 Słownictwo 1,2

Warto mieć!!!

[ Dodano: Czw 24 Mar, 2005 ]
dzisiaj ukazał sie w kioskach nowy magazy językowy Angielski CD. Towarzyszy mu płytka z programem "Useful English". Ma to byc kwartalnik, ale następny numer ukaże się 25 kwietnia.

Jego podtytułem będzie "Angielskie idiomy bez tajemnic."
[ Dodano: Wto 2 Maja, 2005 ]

Wczoraj nabyłem go w kiosku. Fajna rzecz Prof. Henry 5.0 - Idiomy i frazale

Zawiera ok 1000 idiomów i wyrażeń i kilka tysięcy przykładów ich użycia. Wszystkie z ładnie nagranym dźwiękiem.

Warto kupić zwłaszcza, że kosztuje niecałe 30 zł
Ostatnio zmieniony przez bejotka Wto 17 Maj, 2005 11:32 pm, w całości zmieniany 2 razy  

voytus
[Usunięty]

Wysłany: Nie 01 Maj, 2005 12:19 am   

Wyczytalem na tym forum slowa pelne zachwytow dla Panskiej znajomosci j. angielskiego i programow do nauczania tego jezyka. W zwiazku z tym mam pytanie, a raczej prosbe. Od jakiegos czasu mieszkam w Nowym Jorku. Bardzo mi sie daje we znaki nieznajomosc jezyka. Kilkakrotnie rozpoczynalem kursy, niestety rozne godziny pracy nie pozwolily mi na dokonczenie zadnego. Prosze wiec o rade jaki program jest Panskim zdaniem najlepszym programem do nauki na komputerze lub moze jest jakas szkola internetowa, gdzie w czasie dla mnie odpowiednim moglbym sie uczyc. Musze Panu powiedziec ze mam 49 lat inauka nie przychodzi mi tak latwo jak kiedys jak mialem lat ...nascie.
Aktualnie staram sie przerabiac "English? Super!" samouczek dla polakow Pana Leona Leszka Szkutnika, Ale uwazam ze sa juz lepsze i nowoczesniejsze metody nauki.
Z gory za pomoc dziekuje.
z powazaniem
Wojtek

bejotka
Moderator

Wysłany: Nie 01 Maj, 2005 7:16 am   

Cytat:
Wyczytalem na tym forum slowa pelne zachwytow dla Panskiej znajomosci j. angielskiego i programow do nauczania tego jezyka

Dziękuję za uznanie i miłe słowa.

Cytat:
W zwiazku z tym mam pytanie, a raczej prosbe. Od jakiegos czasu mieszkam w Nowym Jorku. Bardzo mi sie daje we znaki nieznajomosc jezyka.

Nie wiem czy uda mi się skutecznie Panu pomóc, nie znam realiów amerykańskich w związku z czym moje propozycje mogą okazać się trudne do zrealizowania.

Za najlepsze i najtańsze programy uczące podstaw angielskiego w British English uważam "First Steps in English" i "The Next Steps To Eglish" można je zamówić, a co ważniejsze wypróbować na stronie producenta http://www.supermemo.net.pl/index.net

W Polsce w księgarniach można dostać też kasetową wersję tych kursów. Połączenie tych dwóch wersji wydaje mi się najprostszą i najszybszą metodą nauki podstaw. Polecam też program "Profesor Henry - Gramatyka".

Jeśli chodzi o wersję Amrican English, polecam pakiety SuperMemo Speedup! i Proficiency! Obydwa zawierają po ok 20.000 wyrażeń angielskich z Amerykańską wersją wymowy.

Są jeszcze dwa programy "To Live and to Speak English" i "Learn to Speak English" wspomagajace naukę American English, ale znam je tylko z recenzji. Ten drugi kilka lat temu można było dostać w USA.

Szkoła korespondencyjna ESKK prowadzi roczny kurs American English (http://www.angielski5.eskk.pl/). Wydaje mi się, że mozna go też zamówic do USA. Najlepiej byłoby zamówić go w komplecie. Nic lepszego do tradycyjnej metody nauki nie znam.

Cytat:
Aktualnie staram sie przerabiac "English? Super!" samouczek dla polakow Pana Leona Leszka Szkutnika, Ale uwazam ze sa juz lepsze i nowoczesniejsze metody nauki.

Szkutnik jest zaliczany do autorów najlepszych metodycznie podręczników angielskiego dlatego kontynuowałbym naukę z tego podręcznika równocześnie korzystając z wyżej wymienionych kursów.

Cytat:
Musze Panu powiedziec ze mam ... lat inauka nie przychodzi mi tak latwo jak kiedys jak mialem lat ...nascie.

To nie powinno stanowić przeszkody, ma Pan bardzo silną motywację. Kiedyś potkałem Panią, która w wieku siedemdziesięciu kilku lat uczyła się angielskiego na radiowych kursach BBC. Nie miałem okazji porozmawiać z nia po angielsku, ale ćwiczenia gramatyczne rozwiązywała z małą ilością błędów.

BTW

BBC prowadzi obecnie internetowe kursy językowe. Proszę odwiedzic stronę http://www.bbc.co.uk/polish/learningenglish/

Życzę powodzenia.

Będę zobowiązany jesli, powiedzmy za rok, ponownie odwiedzi Pan tę stronę i napisze na ile mój post okazał się pożyteczny.

pzdr
Ostatnio zmieniony przez bejotka Wto 03 Maj, 2005 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

voytus
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 3:42 am   

Dziekuje za szybka odpowiedz. Zdecydowalem sie na zakup "Extreme English". Mysle ze nie beda to wyrzucone pieniadze. Na moja decuzje mial w plyw ten fragnent oferty ze strony http://www.supermemo.pl/index.php?chk=1:
"w bazie Basic English każde wyrażenie jest zilustrowane nagraniami angielskojęzycznych lektorów dwóch wersjach językowych: brytyjskiej i amerykańskiej do wyboru"
Jeszcze raz serdecznie dziekuje za pomoc.
Z powazaniem
Wojtek

bejotka
Moderator

Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 5:42 am   

voytus napisał/a:
Zdecydowalem sie na zakup "Extreme English". Mysle ze nie beda to wyrzucone pieniadze.

Bardzo dobry wybór. Nie napisałem o tym pakiecie tylko dlatego, że od kilku lat mam zainstalowane kupowane osobno bazy z tego pakietu.

voytus napisał/a:
Na moja decyzje mial w plyw ten fragment oferty ze strony http://www.supermemo.pl/index.php?chk=1: "w bazie Basic English każde wyrażenie jest zilustrowane nagraniami angielskojęzycznych lektorów dwóch wersjach językowych: brytyjskiej i amerykańskiej do wyboru"

Nie zwróciłem na ten cytat uwagi, gdyby było inaczej, z pewnoscią poleciłbym ten pakiet.

3mam
Ostatnio zmieniony przez bejotka Wto 17 Maj, 2005 11:30 pm, w całości zmieniany 1 raz  

janaaa
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Maj, 2005 3:13 pm   Jest juz kolejny numer Angielski CD

Specjalne wydanie Angielski CD zawiera program Profesor Henry - Idioms & Phrasal Verbs. Polecam wszystkim, mozna go kupić w każdym kiosku, i co ważne za małe piniądze, a program - jak i inne programy firmy Edgard - dopracowany i profesjonalny.

Odpowiedz do tematu