Wysłany: Czw 10 Sie, 2006 10:09 am Nowy multimedialny program:) ANGIELSKI NO PROBLEM!
CECHY: (POZIOMY OD PODST DO ZAAW--->3 CZEŚCI)
Intensywny kurs do samodzielnej nauki języka angielskiego na poziomie zaawansowanym.
Kurs jest przeznaczony dla osób znających angielski na poziomie średnim, pragnących kontynuować naukę angielskiego na poziomie zaawansowanym. Opanowanie zaprezentowanego materiału pozwoli na swobodne rozumienie tekstów i wypowiedzi oraz płynne i spontaniczne wypowiedzi na dowolne tematy (poziom C1 według Systemu Opisu Kształcenia Językowego).
Podręcznik jest podzielony na 12 obszernych lekcji, w których znajdują się dialogi, czytanki oraz objaśnienia gramatyczne i ćwiczenia. Na końcu książki jest klucz z odpowiedziami do ćwiczeń oraz praktyczny słowniczek polsko-angielski i angielsko-polski, obejmujący słowa występujące w kursie.
Zestaw zawiera książkę oraz płytę CD-ROM z programem komputerowym SuperMemo i nagraniami mp3. Kontakt z językiem na 3 różne sposoby zwiększa skuteczność nauki. Książkę można przeglądać w tramwaju lub autobusie, słuchając w tym czasie dialogów nagranych przez brytyjskich native speakerów, a w wolnych chwilach uczyć się przy komputerze słownictwa z programu SuperMemo.
Informacje szczegółowe:
na przedstawiony materiał gramatyczny składają się między innymi:
wyrażenia i czasowniki: would rather, needn’t, ought to, to be to, I wish, musn’t, may not,
mowa zależna,
następstwo czasów,
czasy: Present Perfect, Past Perfect,
zdania warunkowe,
zaimki dzierżawcze,
dopełniacz saksoński.
wśród zagadnień leksykalnych znajdują się:
słownictwo i wyrażenia z zakresu komputerów,
słownictwo dotyczące kina, teatru,
relacje międzyludzkie, opis zachowań, wyrażanie uczuć,
środowisko naturalne i ekologia.
ponad 1 000 słów i wyrażeń przeznaczonych do nauki.
czytanki i dialogi prezentowane zarówno po angielsku, jak i po polsku.
++++
Wydaje sie ze program ten bedzie zblizony konwecja do first and next steps in English Rozpoznanie zrobione ze sreenow i opisow:) dosc niedrogi w granicach 30 polskich zlotych:) zamierzam go w trybie pilnym nabyc a wowczas zaprezentuje mila (w sensie merytorycznego profesionalizmu i obiektywizmu) recenzje tegoż dzieła:) rok produkcji 2006:) na pewno do dostnia w ksiegarniach PWN nie wiem jak z empikiem dzis sie przekonam:) Oczywiscie bazuje on na programie Supermemo jego wady i zalety znacie wieć rozpisywać sie nie zamierzam:P Zaatakuje oczywiscie najwyższy poziom zaawansowania ciekawe czy rzeczywiscie prezentuje od poziom CEA DO CPE:)
pozdrawiam amatorow multimedialnego oprogramowania w tym Bejotke ---> aż sie zdziwilem ze nie wrzuciłeś tu tego opisu...w koncu są wakacje wiec moze rozkoszujesz sie urlopem
Wysłany: Pią 11 Sie, 2006 3:07 pm Re: Nowy multimedialny program:) ANGIELSKI NO PROBLEM!
Lukasz1981 napisał/a:
pozdrawiam amatorow multimedialnego oprogramowania w tym Bejotke ---> aż sie zdziwilem ze nie wrzuciłeś tu tego opisu...w koncu są wakacje wiec moze rozkoszujesz sie urlopem
Dziękuję za pozdrowienia w imieniu własnym i pozostałych amatorow multimedialnego oprogramowania.
Nie pisałem o tym z prostego powodu, program nie wpadł mi w oczy, ani w sieci, ani w księgarni. Czekam na bliższe informacje.
Wzajemnie pozdrawiam!
BJK
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Sie, 2006 10:18 pm
Krotki rzut oka na ANGIELSKI NO PROBLEM wszak pozna godzina autor nie kto inny jak Henryk Krzyzaonowski:) tresc ksiązeczki 265 stron to niemal (nie sprawdzalem do konca material zawart w Next steps bardzo przejrzysty uklad stron coz ja posiadam wspomniany tytul jednakze tego mi brakowalo:) nie zawsze mamy dostep do komputera, zreszta ja preferuje czytanie w tym definicji gramatycznych na papierze slownictwo i cwiczenia na komputerze:) Material jest inaczej ulozony niz to bylo w next steps bardziej klarownie w moim odczuciu:) cena 39. 90 wiec bardzo zachęcająca:) dodatkowa koretka zapewne poprawila funkcjonalnosc programu(błędy) co do poziomy to raczej CAE nie CPE w zadnym razie zabieram sie do nauki szerszy opis wkrotce:) pozdrawiam
dodac nalezy ze niewatpliwa zaleta ksiązkowej edycji materialu ktory znajduje sie na krazku CD jest fakt ze to my wyznaczamy czas nauki vide wakacje (program supermemo nie pozwala na zamrozenie materialu co za tym idzie nagromadzaja się powtorki a dzieku ksiązeczce idziemy powolutku do przodu:) postaram sie wrzucić pare przykładowych skanow
pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez Lukasz1981 Sob 12 Sie, 2006 10:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wezwany do tablicy przez Lukasza 1981, niezwłocznie udałem się do księgarni PWN i nabyłem Angielski No problem! Po zainstalowaniu pierwszej części doszedłem do wniosku, że jest to klon "First Steps in English". Z postu Łukasza wynika, że również "The Next Steps to English". Podręczniki zostały nie tyle zmienione, co opracowane od nowa. Nareszcie są to podręczniki języka, poprzednie były tylko instrukcjami korzystania z kaset. Obecnie kasety zostały zastąpione nagraniami w postaci plików w formacie mp3 i bazą SuperMemo. Podręczniki są zdecydowanie lepsze, bazy za bardzo uproszczone jednak dla początkujacego adepta SuperMemo w sam raz. Z informacji u źródła dowiedziałem się, że SuperMemo World pracuje nad nowymi pakietami do podręczników "... No problem!", są przecież innojęzyczne wersje tych materiałów.
Początkujacych zachęcam do kupna, tymbardziej, że materiały sa tanie (1 i 2 część - po 30 zł, 3 40.) Z tego wynika, że płacimy za same książki. Program SuperMemo (najnowsza wersja) i bazy danych są za friko!
Doświadczonym użytkownikom decyzję kupna pozostawiam do własnego uznania.
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Pon 14 Sie, 2006 2:57 pm
Książeczka posiada niezwykle klarowny uklad tresci za co naleza sie niewatpliwe brawa tworcca:) kolejnym novum jest brak cwiczen (wersja zaawansowana) w samej bazie Supermemo i umieszczenie ich w ksiazeczce. Dla mnie doskonale rozwiazanie teraz mozemy cwiczyc material chocby jadac tramwajem
Na minus nazlezy zaliczyc ze jest to jednak KLON bardzo dobrej bazy, wciaz licze na nową ktora rzeczywiscie bedzie opowidala poziomowu CPE nie zas jak w tym przypadku z pogranicza pre-Cae
Wysłany: Czw 17 Maj, 2007 9:39 am Angielski? No problem! +
Wczoraj otrzymałem zamówiony w internetowej ksiegarni nowy pakiet "Angielski? No problem! +". Jest to juz w pełni multimedialny program uparty na silniku SuperMemo UX. W przeglądzie dokonanym w redakcji Komputer Świata sprzed kilku tygodni został sklasyfikowany na drugim miejscu. To mówi samo za siebie.
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Maj, 2007 12:58 pm
Ja tylko dodam ze czekam z niecirpliwoscia na najnowsza odslone Supermemo slonictwo ktore zostanie prawdopodobnie wydane po wakacjach z zaimplementowanych nowym programem oby szybciej Juz nie moge sie doczekać:)
Nie jestem pewien czy to nowe słownictwo będzie lepsze od starego. Program SuperMemo UX jest lepszy od klasycznego SM w przypadku adaptacji drukowanych podręczników i klasycznych kursów. Jest też ładniejszy graficznie. Jednak do nauki słownictwa wolę używać klasycznego SM.
Nowe "SM Słownictwo" warto opracować z nowym zestawem 10.00 słówek, takim jak np. w "General English" "European English" Jacka Gordona.
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Nie 20 Maj, 2007 8:53 am
No coz poczekamy zobaczymy:) licze po cichy ze dodadza nowe slowka bo tak naprawde baza powinna liczyć 60000 elementow:) i wtedy jak glosi reklama na stronie supermemo "nikt ci nie podskoczy " licze tez ze pojawi sie wiecej cwiczen gramatcznych i moze maly podrecznik:) Czekam z niecierpliwoscia i niepokojem jak sprawdzi sie nowe rozwiazanie i czy bedzie mozna dodac nowe slowka:)
pozdrwiam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum