Witam,wogole to mam pytanie-poszukuje programu do tlumaczenia tekstow z angielskiego,kiedys mialam taki i nie pamietam jak sie nazywal,Jesli ktos ktos ma takowy bardzo proslilabym o odpwiedz.Dzieki.
Osobiście nie mam dobrego zdania o programach tłumaczących dostępnych na rynku. Korzystałem z wcześniejszych wersji tego programu i niczym mnie nie zachwyciły. Drogie, niedokładnie tłumaczące, robiące błędy składniowe.
Może są dobre programy, tego nie wiem. Jak ktoś o takich wie to chętnie się o nich dowiem.:)
pozdrawiam!
_________________ "Be a first rate version of yourself,not a second rate version of someone else"
Witam,wogole to mam pytanie-poszukuje programu do tlumaczenia tekstow z angielskiego,kiedys mialam taki i nie pamietam jak sie nazywal,Jesli ktos ktos ma takowy bardzo proslilabym o odpwiedz.Dzieki.
Znam dwa programy:
Lexitools był to, za czasów DOSa, bardzo dobry program wspomagający tłumaczenie.
Tłumaczył teksty w miare dokładnie, ale jeśli trafił na słowo, które ma kilka synonimów. jeden z nich umieszczał "w tekście", wszystkie pozostałe też ale w nawiasie.
English Translator ostatnia wersja 3.2, ja znam wersje 2.0 i 1.8. Program ten ma bardzo duży słownik, ale jeśli chodzi o tłumaczenie angielsko-polskie daje masę zabawności. Jednak moze być bardzo pomocny, jeśli użytkownik bardzo dobrze zna gramatykę obu języków.
Ja najchętniej używam go do tłumaczenia listy słówek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum