znajduje się bardzo ciekawy kurs angielskiego "Problem Words" poświęcony słowom, które mogą sprawiać obcokrajowcom (zwłaszcza Polakom) pewne trudności. W 50 8-minutowych lekcjach autorzy w bardzo jasny sposób tłumaczą różnice między parami, czasami trójkami, słów o podobnej wymowie lub pisowni, a zupełnie innym znaczeniu.
Jestem przekonany, że warto przez 2 miesiące poświecić 10 minut dziennie na wysłuchanie tych lekcji.
Gorąco polecam.
Jeśli ktoś dziwi się dlaczego tę informację umieściłem w dziale "Supermemo i inne", może spróbować opracowac bazę SM na podstawie przylekcyjnych słowniczków tego kursu. Będzie bardzo pożyteczna.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Sob 26 Lis, 2005 10:09 am
kiedyś rozwiązywałem te quizy, naprawdę są bardzo pożytczne. Pozwalają na uniknięcie wielu błędów, które popełniane są przez uczniów języka angielskiego. Naprawdę polecałbym wszystkim uczącym się
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum