ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Profesor Borys - import bazy
Autor Wiadomość
keithur 
A Freshman

Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 12:45 pm   Profesor Borys - import bazy

Witam!

W instrukcji do programu pisze, że import bazy polega na przekopiowaniu folderu, np ros5 do katalogu "db". I tyle. Ja zrobiłem tak, według zaleceń, ale swojej bazy tam nie widzę. Oczywiście chodziło mi o przeniesienie bazy z jednego komputera na drugi. Czy należy coś jeszcze zrobić w programie oprócz ww czynności? A może kopiuje zły element? Może nie cały folder należy przenieść. Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo rozmiar tego katalogu nie zmienił się w ogóle w porównaniu z wyjściowym, więc wygląda na to jakbym kopiował to samo. Nie trzeba przypadkiem zapisywać postępu nauki w programie? Prosiłbym o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam!

PS. Forum o angielskim, ale Profesor Borys działa chyba analogicznie do Profesora Henry'ego, tak?

bejotka
Moderator

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 12:28 pm   

Jeśli chcesz przenieść bazę z jednego komputera na drugi to musisz wpierw zainstalować program na tym drugim komputerze. Inaczej jej nie zobaczysz.

keithur 
A Freshman

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 12:41 pm   

bejotka napisał/a:
Jeśli chcesz przenieść bazę z jednego komputera na drugi to musisz wpierw zainstalować program na tym drugim komputerze. Inaczej jej nie zobaczysz.

No ale ja tak zrobiłem. Tylko potem tak czy owak zaczynam od zera. Tworzę nowe konto, a w nim z zaimportowanej już bazy nic nie ma. Nie wiem, co mogę robić źle.

Odpowiedz do tematu