Wysłany: Wto 04 Paź, 2005 3:35 pm program do pracy w szkole
Mamy dostac nowa pracownie, i przy okazji dyrekcja zapytala nas jakie oprogramowanie mogloby sie nam przydac na lekcjach. Prosze napiszcie z czego korzystacie, co proponujecie, co juz sprawdziliscie, co moglabym wykorzytsac w gimnazjum.
Wysłany: Wto 04 Paź, 2005 6:12 pm Re: program do pracy w szkole
ila25 napisał/a:
... Prosze napiszcie z czego korzystacie, co proponujecie, co juz sprawdziliscie, co moglabym wykorzytsac w gimnazjum.
Sprawdź na stronie www.ydp.com.pl Young Digital oferowł kiedyś pakiety edukacyjne, na które składały się 10 pakietów EuroPlus+ Reward do pracy w sieci i jeden wspólny słownik Collinsa. English Reward to podręcznik i program raczej dla liceum, ale YDP miało też pakiety dla trochę młodszej młodzieży.
LANGMaster w podobny spoób wydawał swój pakiet książeczek. Pakietów indywidualnych już nie ma w ofercie, ale ten sieciowy bardziej Ci się przyda. Więcej informacji otzrymasz od Anglisty, On zarzucił mi, że w swoim poście pominąłem LANGMastera a dzieci go lubią.
Zajrzyj tez na stronę Edgarda, oni też mieli jakieś pakiety edukacyjne dla młodszej młodzieży.
Wybacz, że piszę tak ogólnikowo, ale z młodzieżą gimnazjalną już nie mam do czynienia.
[ Dodano: Wto 04 Paź, 2005 ]
ila25 napisał/a:
... Prosze napiszcie z czego korzystacie, co proponujecie, co juz sprawdziliscie, co moglabym wykorzytsac w gimnazjum.
Anglista chwalił ten program, jako taki, który dzieci lubią.
Sprawdź też stronę: http://www2.ydp.com.pl/ydp/ YDP miało w swej ofercie sieciowe wydanie Rewarda, prawdopodobnie znajdziesz tam też programy do nauki w klasie gimnazjalnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum