Wysłany: Sro 18 Sty, 2006 6:51 am Słownik techniczny...
Słuchajcie poszukuje dobrego słownika w wersji multimedialnej. Mam slownik fundacji Kosciuszkowskiej, nowego Collinsa Cobuilda i Advanced Cambridge Dictionary(ang-ang) dlatego szukam czegos z duza zawartoscia slow i jezykiem techicznym, albo sam technbiczny slownik.... czekam na porady
_________________ My way of life is English lifestyle
Używam tego słownika juz od ponad roku i generalnie jestem z nigo zadowolony. Przydaje mi się nie tylko w tłumaczeniach technicznych, ale tez w tych z zakresu biotechnologii. Bezradny jest natomiast z biomechaniki..:)
Dane (proste) hasło pojawia się zwykle kilka razy, gdyz ten słownik to zintegrowany zestw kilku słowników. Słownik długo sie odpala....ale potem nie tracimy czasu np. na kasowanie poprzedniego hasła.
Nie znajdziemy w nim hasła "umowa o dzieło" a "księga wieczysta" potwierdza wersję Kosciuszkowską tj. Real estate register, a nie Land register podawany przez PWN Oxford.
Uzywam go razem z Kosciuszką i PWN Oxford. Czasami się uzupełniają...
Warto mieć.
Nie bede wymieniał swoich pozostałych słowników bo to zajmie duuzo miejsca:)
Najlepszy słownik w wersji multimedialnej to moim zdaniem Random House Webster's Unabridged Dictionary....Collins jest za mały, poza tym hasła czerpie z Webstera, co udowodnili wydawcy Oxford English Dictionary.:lol:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum