ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Syntezatory mowy
Autor Wiadomość
Quasi
[Usunięty]

Wysłany: Sro 24 Sie, 2005 12:52 pm   Syntezatory mowy

Hello !

Znacie jakieś dobre programy, które czytaja text pisany - chodzi mi oczywiscie o j.angielski ;) . Przetestowałem kilka programów jak dotąd, ale w większości z nich głos jest tak zniekształcony, że brzmi to tak jakby tlumaczem był robocop <rotfl>. Chciałbym zeby programik tłumaczył mi wypracowania z angielskiego które mam w pliku *.doc. Fajnie by było gdyby program podświetlał na bieżąco słowo, które własnie tłumaczy i zeby brzmiało to w miare normalnie :D .

qwas0987
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 4:56 pm   

Witam,
Zacząłem pracę nad tego typu programem w oparciu o natural voices acapella group.
Możecie sobie przetestować jakość, zwłaszcza polski jest super zrobiony.
Tutaj są: http://demo.acapela-group.com/
Jakość jest rewelacyjna, ale niestety cena licencji też dosyć duża.

Tak z ciekawości - ile byś dal za program, który czyta bardzo czystym angielskim.
Jeżeli ktoś jeszcze przeczyta ten wątek, też niech poda jego wycenę tego programu.
Nie jestem do końca pewien czy ktoś chciałby używać tego typu program.

Pozdrawiam
Marcin
http://www.eMaestro.pl

Quasi
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 7:58 pm   

Witam

Taki programik już udalo mi się załatwić - nazywa się Read Please - fakt, dźwięk nie jest w 100 % naturalny ale też jest lepszy od innych podobnych tego typu programów - można tam wrzucić dowolny tekst - program go czyta i na dodatek podkreśla słowo, które jest aktualnie wypowiadane :) .

Nie mam pojęcia ile mógłby kosztować taki program, w którym wykorzystano by naturalny głos ludzki - wiem tylko, że jeszcze chyba w Polsce nikt nie wpadł na to żeby coś takiego zrobić - a szkoda :) .

Z kolei polecam forumowiczom program eMaestro, który kupiłem od Pana na allegro jakiś czas temu (mój nick to Bikrut). Jeżeli chodzi o naukę słówek to programik sprawuje się naprawdę bardzo dobrze - posiada on dużą bazę słówek, dodatkowo można także tworzyć własne kategorie np. phrasal verbs :)

Pozdrawiam

majlo 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 5:26 pm   

Ja mam takie program, ale niestety czyta on tylka po polsku. Jakość głosu jest zadziwjająco wysoka. Sciagnal;em ten program bodajże na eMule'u. Pozdro

Odpowiedz do tematu