ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasze metody na naukę słówek
Autor Wiadomość
majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 10:22 am   Wasze metody na naukę słówek

Czy używacie jakichs specjalnych metod do nauki słówek? NIe chodzi mi w tym miejscu o naukę na kompie za pomocą różnych programów. Ja np. mam pewien sposó, który jednak może okazać się troche archaiczny w porownaniu do nauki na kompie, ale jesli ktoś nie lubi uczyć się z monitora to może sobie poprobowac tak się pouczyc bo w moim przypadku metoda jest dość skuteczna.

Rzecz polega na tym, iż robię sobie małe tekturowe karteczki. Na jednej stronie wypisuje sobie słówka angielskie, zaś na odwrotnej polskie. Oczywiście najlepiej słówka sobie poszeregować w kategorie. Kiedy taki zestawik juz jest gotowy, zaczynam się uczyć. Kiedy 'przejdą' wszystkie karteczki, tasuję je, aby dane słówko nie kojarzyło mi się w kolejnością w 'talii'.

Jak juz wspomniałem w moim przypadku sposob ten jest dość skuteczny. Swego czasu, w ten sposb nauczyłem sie około 500 słówek w tydzień. Zaniechałem jednak tej metody, ponieważ wycinanie tekturowych karteczek jest zbyt czasochłonne. Niemniej, ostatnimi czasy myślę nad tym, aby powrócić do tej metody.

Proszę, przeczytaj zanim cokolwiek napiszesz na forum.

Ken Kaniff 
Administrator

Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 10:31 am   

Doesn't matter what the method is, as long as it's effective.

I used to keep a vocab notebook. Now I make a lot of notes while surfing the web. I copy intersting phrases, words or whole sentences into a notepad. When the list grows pretty long I print it out and take a look at it every now and then.

I also have a copy up on the... bathroom wall :mrgreen:

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 1:34 pm   

Ken Kaniff napisał/a:

I also have a copy up on the... bathroom wall :mrgreen:

well, that must work :) I'll have to consider to put some notes on the wall of my toilet :]

majlo 
Administrator
Stop the home war!!!

Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 4:06 pm   

*** I'll have to consider putting some notes on the wall of my toilet

ilonas 
Moderator

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 4:15 pm   

and I read a lot both books and articles on the net, but the most efective method for me is by speaking on the net with my bf - I remeber new words forever then, unfortunately this one doesn't work any longer and rarely there is something new to learn :( but still reading books is the best because you always revise vocab u've already learned or you learn something new, it's less efective when you want to translate it into polish though

ilonas 
Moderator

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 4:18 pm   

aha and for me working with supermemo doesnt work because i cant do it everyday and sometimes intervals are too long and its messed up
I always keep notebook too - its the best method for me

bejotka
Moderator

Wysłany: Pią 22 Lip, 2005 2:31 pm   Metoda Gordona

Bardzo ciekawą metodę nauki słów opracowaną przez Jacka Gordona autora słownika European English można znaleźć na stronie http://www.msstudio.com.pl/~pwn/opis1.html

Patris
[Usunięty]

Wysłany: Nie 04 Gru, 2005 9:32 am   

Words, words, words... I really hate them:oops: Wrrr.. but phrases are much worse. My monitor is sticked all over with small, coloured sheats of paper. There are a lot of words and when I am surfing on net I am looking at them from time to time. Also I have some films on my computer and I first watch them without translation. Then when I see the text in polish it occured to me that it isn't very significant difference. But the phrases... oh I must read more in english 'cause only words are too little. And I must see this web page, maybe it will help me;-)

rudzia 
An Enthusiast

Pomogła: 53 razy
Wysłany: Nie 04 Gru, 2005 1:06 pm   

Since I stopped attending english course, there are only two things that wokr for me: reading books and watching movies.

Odpowiedz do tematu