Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2006 12:25 pm Multimedialne Easy English
Używam z uczniami Easy English w starym, siedemdziesięcioośmiolekcyjnym wydaniu. Czy nowe, dwudziestopłytowe Multimedialne Easy English tego samego wydawnictwa różni się wiele treścią? Czy tylko drobne poprawki? Z opisu na stronie producenta http://www.amercom.com.pl wynikałoby, że to właściwie to samo, tylko na mniejszej ilości płyt.
Ktoś zna/używa?
Easy English było wydawane jako kurs na kasetach audio. Wtedy było na nich 78 lekcji. Dokladnie nie pamiętam ale chyba od razu rozpoczęto wydawanie też wydawanie płyt z SM i bazami, ale to było szaleńcze tempo i nie było czasu na testowanie baz SM, dlatego po 20 płytach zrezygnowano z tego. Wtedy było coś w rodzaju konkurencji AmerCom wydawał płyty Easy English a Young Digital Reflexy (angielski, niemiecki i francuski). AmerCom wydawał też kursy niemieckiegi i hiszpańskiego ale bez SuperMemo.
Parę lat temu AmerCom wydał ponownie, tym razem p.t. Easy English Plus kurs angielski z kasetami i bazami SM, tym razem było pełne 78 lekcji i 39 płyt. W międzyczasie wychodziło podobne wydawnictwo p.t. ABC English. Znów było 78 lekcji na kasetach ale tylko 8 płyt. Zawsze zawartość baz SM odpowiadała 2 kasetom audio.
Sądzę, że dla szkoły możesz zamówić pełen kurs Easy English Plus.
AmerCom jest wydawnictwem komercyjnym, które kupiło od SuperMemo Worldu wszystkie prawa do kursów Easy English i ABC English i wydaje je w różny sposób, płyty z tymi bazami były dołączane do magazynów TV O'Key i DVD O'Key, a także do Business English. Ten ostatni magazyn był wydawany w kompletach skąpa broszurka, płyta DVD z filmem Capital City i kaseta Audio ABC English. Niestety po kilku numerach magazyn przestał pojawiać się w jedynym kiosku w mojej okolicy. Ale to też swego rodzaju polityka wydawcy. Wszystkie te magazyny ukazywały się przez pewien czas w kioskach, a później były dostępne tylko w prenumeracie.
Dziękuję za uznanie. Oprogramowanie dydaktyczne to moje hobby. Staram się pomagać ludziom zainteresowanym komputerowym wspomaganiem nauki języków> Zdarzają mi eis jednak również wpadki. Kiedyś poleciłem Easy Deutsch jako kurs na płytach z SM, później okazało się, że projektanci SuperMemo Worldu nie wyrobili się z bazami innych niż angielski języków. Easy Kursy są bowiem opracowywane, jako kursy tradycyjne w AmerComie, ale bazy SM to dzieło SuperMemo Worldu. Od tamtej pory nie piszę niczego o językach, których nie próbowałem się uczyć.
A jak wam w ogole idzie z innymi jezykami?? Bo ja ciagle mamzamiar cos zrobic z moim niemieckim ... i na tym sie konczy.
Ja też próbowałem bezskutecznie.
Najdalej zaszedłem z niderlandzkim. Tworzyłem bazę SM na podstawie kursu ESKK, przerobiłem 6 lekcji, dobrze ocenionych przez konsultanta, baza miała ponad 6000 wyrażeń i wtedy zdarzyła się tragedia. Otrzymałem emaila od mojego szefa. Otworzylem go nie zwracając uwagi na angielski tytuł. Informacja była tylko w załaczniku. Taka nic nie znacząca treść "How are you - I'm fine.". Następnego dnia zapytałem szefa co się stało, że zaczął uczyć się angielskiego. Odpowiedział, że to nie on, tylko wirus.
Po ponownym wczytaniu systemu diabli wzięli dwa dyski. Zawartości nie udało sie odtworzyć.
Do dziś obiecuję sobie wrócić do tematu, ale jakos zawsze od jutra.
Zaproszone osoby: 16 Pomógł: 29 razy Posty: 751 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 7:08 am
Ten niderlandzki w ESKK to była moja najgorsza przygoda językowa. W zeszytach były błedy językowe, pisałem do nauczyciela prośby o wyjaśnienie, on mi przyznawał rację. Zabawne to było.
Swobodnie czytam i słucham niemieckiego, w mowie jestem komunikatywny. Dogadam się w paru innych językach, ale też chcialbym mieć jakieś drugie, równoległe życie, ktore pozwoliłoby mi się zająć szlifowaniem językow obcych. Niestety, mam tylko to jedno :-(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum