ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
zamiana pytania z odpowiedzią
Autor Wiadomość
domoz
A Freshman

Wysłany: Sob 05 Sty, 2008 5:26 pm   zamiana pytania z odpowiedzią

Witam
W bazie którą mam jest tak zrobione, że jako pytanie wyświetla mi się słówko w języku obcym a jako odpowiedź tłumaczenie tego słowa w języku polskim. Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość (jeśli tak to jak to zrobić) aby zamienić kolejność wyświetlania, czyli żeby jako pytanie wyświetlało mi się słówko w j polskim a jako odpowiedź tłumaczenie tego słówka w języku obcym.

bejotka
Moderator

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 9:19 am   

Instrukcia jak to zrobic znajduje się w FAQu na stronie producenta.
Ja jeśli mam bazę prostą, eksportuję ją do formatu Q'n'A, przekształcam ten plik odpowiednio, zakładam nową i importuję do niej dane z przekształconego pliku Q'n'A.

Ta metoda ma małe haczyki, dlatego zabezpiecz przed jej zastosowaniem bazę w innym folderze.

domoz
A Freshman

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 12:53 pm   

Dzięki za odpowiedź.
Szkoda że nie wiedziałem o tym sposobie z faqa wczoraj, bo niepotrzebnie zmarnowałem 4 godziny na napisanie programu zmieniającego w pliku Q'n'A pytania z odpowiedziami (mam ponad 2000 pozycji więc ręcznie to by było ciężko).
Mam jeszcze pytanie do podmiany template'a. W bazie mam użytych kilka a chcę zmienić tylko jeden na inny, czy jest jakaś opcja żeby tak od razy zamienić jeden wybrany template z nowym?

[ Dodano: Pon 07 Sty, 2008 1:11 pm ]
Może zadam jednak inne pytani. Gdzie mogę znaleźć (i edytować) template który jest używany w programie?

bejotka
Moderator

Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 6:43 am   

Nie musisz szukać, wystarczy nacisnąć CTRL+A. Pokaże Ci się strona z domyslnym Template-m. Musisz go przeredagować i zapisać pod dowolną nazwą, a potem ja umieścić w odpowiednim polu Options.

Odpowiedz do tematu