Najstarszy polski program w najnowszej wersji
Ponad 1000 ćwiczeń 15-tu typów!
eTeacher 5 to najnowsza, całkowicie na nowo napisana wersja najstarszego polskiego programu na rynku. Obchodzi właśnie 15-lecie swojej premiery w 1990 roku.
Podobnie jak jego poprzednie wersje jest to program o charakterze ćwiczeniowo-testowym. Nie stanowi systematycznego kursu językowego, lecz zawiera bogaty zbiór ćwiczeń i testów, które bardzo skutecznie wspomagają i uatrakcyjniają naukę języka angielskiego w szkole, na kursie językowym, czy na studiach. Może stanowić pożyteczną pomoc dla samouka. Jest również nieocenioną pomocą w przygotowaniu do różnych egzaminów (Matura, FCE, Proficiency itp.). Program zawiera też mały podręcznik gramatyki angielskiej.
Program ma charakter otwarty: oprócz ćwiczeń gotowych istnieje możliwość wprowadzania własnych ćwiczeń lub redagowanie dostarczonych z programem.
Główne nowości w wersji 5 to:
Łatwa nawigacja i znajdowanie poszukiwanego materiału dzięki zakładkom i drzewkom.
Uporządkowanie ćwiczeń według różnych kluczy: poziomu, tematyki słownictwa, zagadnień gramatycznych czy egzaminów.
Wiele nowych typów ćwiczeń, np. przeciąganie słów myszką pod obrazki lub na puste miejsca w tekście, układanie zdań z rozrzuconych słów, uzupełnianie luk w dłuższych tekstach itp.
Nowe przyjazne edytory i kreatory do przygotowywania własnych ćwiczeń i testów przez nauczycieli lub zaawansowanych użytkowników z możliwością tworzenia własnych zakładek i drzew tematycznych.
Możliwość nagrywania i porównywania poprawności wymowy z wymową lektora.
Generator losowych testów lub ćwiczeń z wybranego zakresu materiału.
Graficzna prezentacja wyników i postępów w nauce.
Wbudowany słowniczek angielsko-polski.
Wszystkie typy ćwiczeń z poprzednich wersji zostały zachowane i mogą być łatwo skonwertowane do nowej wersji.
++++
Cena moze nie zachęca do zakupu jednak z cala stanowczoscią moge go polecić:) multum ciekawych i rożnorodnych ćwiczeń od gramatycznych po słownikowe:) przejrzysty interface slowem kupowac w ciemno:)
++++
w swojej kolekcji posidam jeszce profesora henrego 12/ 34
Ja też mam do niego sentyment. Zawsze zalecam go uczniom przygotowujacym się do kartkówki lub klasówki. Do wersji od 1.3 do 4,0 nie mam zastrzeżeń. Jednak wersja 5.0 u mnie nie działa poprawnie, nie nagrywa lub nie odtwarza nagranego mojego głosu. Reklamowałem u producenta. Otrzymałem odpowiedź, że kilka osób o tym informowało i że firma nad tym pracuje ale na tym się skończyło. Może czekają aż kupię nową wersję.
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Czw 10 Sie, 2006 1:00 pm
Program oczywiscie nie ustrzegł sie drobnych błedów w ćwiczeniach (narazie natchnalem sie na 3) ale co mnie zbulwersowalo w ksiązeczce stanowiacej kompendium wiedzy w dwoch poddziałach znalazlem blędy literowe(!!!) co jest niedopuszczalne -teraz z pamięci ich nie przytocze... jest to jednak ułamek w stosunku do całosci na szczęscie:) Nie uzywalem opcji o ktorej wspomina Bejotka. Patch by sie przydał:) i skoro taki feler wystapil radzilbym sie spieszyc bo na zaufanie dlugo sie pracuje a traci sie w chwile:)
Dużo czasu minęło od poprzedniego mojego postu. 3 miesiace temu zmieniłem system z WINDOWS 2000 na WINDOWS XP. Znalazłem też na stronie producenta poprawkę. Teraz program działa raczej bezbłędnie.
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 11:57 pm
O JAKIEJ POPRAWCE PISZESZ? o patchu do wersji 5.0 jesli takm prosze podaj link bo nie moge jej znaleźć
Rzeczywiście, nie ma go. Ale był, jego nazwa to "et501PROup.exe".
_________________ BJK
Lukasz1981 [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 11:06 pm
mozesz podac link do tego patcha:)? lub alternatywne zrodlo, badz wyslac go na poczte lukzbro@o2.pl
[ Dodano: Pon 12 Lut, 2007 5:39 pm ]
Dzieki Bejotko za maila:) okazuje sie jednak ze po zainstalowniu programu (jesli mamy dostep do internetu) pojawia sie plansza informująca o dostepie poprawek:) Ja z uczenie czekałem do rzeczonej poprawki:) i jest a co w niej ? Otóż poprawki w PODRECZNIKU:) oraz w ćwiczeniach. Czas do pracy:)
ps podobna opcje ma takze najnowsze supermemo:) CAE
ps.2 trwaja prace nad odświeżeniem bazy supermemo słowka (czyli extreme english)
ps.3 edgard przymierza sie do dodania nowych slowek do pakietu 3/4 na CPE przyjdzie nam poczekac:)
ps. 4:) czekaja leniwi a ja wciąż rozwijam baze 3/4 ze slownikiem PWN:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum