ForumFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
CPE Use of English do ściągnięcia
Autor Wiadomość
Plush 
A Freshman

Wysłany: Nie 12 Paź, 2008 11:41 am   CPE Use of English do ściągnięcia

Książka (pierwszy link),dwa pozostałe(klucz).
W tym miejscu były linki, które ocenzurowano ;-)
Książka jest droga,a tu proszę mamy całą :) Ściągnełam i wszystko ok
polecam stronkę www.englishtips.org. Dużo książek można stamtąd ściągnąć.

marcin 
Administrator

Zaproszone osoby: 25
Wysłany: Nie 12 Paź, 2008 5:23 pm   

Twój post został zgloszony przez forumowiczów jako łamiący prawo. Ocenzurowałem go, usuwając linki.
Wiadomo, że na englishtips.org jest wszystko, co kto zechce, ale jeśli ktoś chce coś stamtąd ukraść, niech się tam zaloguje i potwierdzi ichniejszą klauzulę o tym, za co bierze odpowiedzialność, zanim dostanie bezpośrednie linki na rapidshare.com

Plush 
A Freshman

Wysłany: Nie 12 Paź, 2008 6:05 pm   

Nie doczytałam jakiegoś fragmentu regulaminu czy co ? :kwasny: :orany:

dziwne...

przepraszam

ale to forum chyba z założenia ma pomagać anglistom
chyba się mylę...

marcin 
Administrator

Zaproszone osoby: 25
Wysłany: Nie 12 Paź, 2008 7:27 pm   

Plush, nie usunąłem adresu serwisu, który polecasz. Ale niech to ten serwis ponosi odpowiedzialność za nielegalne materiały, które udostępnia.
Ja sam mam obowiązek zareagować, jeśli ktoś zgłasza post jako zawierający niewłaściwe treści i wynika to nie z treści regulaminu, ale z obowiązującego prawa. Serwery englishtips.org znajdują się w innym kraju, nasz serwer znajduje się w Polsce.
Ale swoją drogą, jak się tu dziwić istnieniu serwisów takich, jak englishtips.org
W ubiegłym tygodniu chciałem normalnie, legalnie kupić w księgarni firmowej OUP komplet płyt i książek do New English File Upper-Intermediate. Pan mnie poinformował, że na płyty i Teacher's Booka to muszę się zapisać i mi zamówią, że może w ciągu dwóch tygodni będę miał. No i jak tu kupować w legalnym firmowym sklepie, jak pdfy i mp3 na rosyjskich serwerach są do wzięcia od razu, a oni każą zamawiać i czekać dwa tygodnie...
Książki i płyty kupiłem legalnie, tyle że w internetowej księgarni nie związanej w żaden sposób z wydawcą. Mam wrażenie, że OUP opłacałoby się w końcu zamknąć księgarnię firmową w Krakowie... To już moja czwarta wizyta w tej księgarni, podczas której nie udało mi się kupić tego, co chciałem.

majlo 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Nie 12 Paź, 2008 8:10 pm   

Ja jeszcze chciałbym tylko dodac, że mamy osobne podforum o tematyce FCE, CAE, CPE, gdzie notabene znajduje się już temat "Przydatne linki" i to chyba wydawałoby się byc bardziej odpowiednim miejscem na ten wątek.

Plush napisał/a:
ale to forum chyba z założenia ma pomagać anglistom
chyba się mylę...

Plush, jak najbardziej, ale sama na pewno zdajesz sobie sprawę, że kwestia naruszenia praw autorskich to bardzo delikatna sprawa.
Sama inicjatywa jest bez wątpienia wspaniałomyślna. Wszyscy wiemy jakie są ceny podręczników, a skoro - jak pisze Marcin - są jeszcze problemy z dostępnością to naprawdę ciężko jest nie szukac "alternatywnych" sposobów. Trzeba jednak przy tym zachowac minimum ostrożności, zwłaszcza, że nie jesteśmy forum zamkniętym i dostęp ma każdy...u know what I mean. :)

Can you can a can as a canner can can a can?

Odpowiedz do tematu