Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 3:08 pm angielski w menu :D
każda szanująca się (lol) restauracja przedstawia swoje menu w obcym języku. w moim małym mieście jest taka egzotyczna knajpka, gdzie ujrzałam w jadłospisie następujące cuda:
chicken after tajsku (tak, tak, chodzi o kurczaka po tajsku )
the frog of leg (żabie udka rzecz jasna)
jestem pewna, że też coś takiego widzieliście, piszcie!
(ze stronki joemonster: Denmark from chicken - chyba łatwe do rozszyfrowania)
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 65 razy Posty: 861 Skąd: the boonies
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 5:23 pm
foofoo, gdzie mieszkasz? Muszę tam pojechać i zobaczyć to na własne oczy (nie żebym Ci nie wierzył)
Przepraszam za off topic, ale nie znam żadnej takiej sytuacji związanej z angielskim. Mogę tylko powiedzieć, że w jednej z elbląskich restauracji można wypić sok japókowy
_________________ Every man dies, but not every man really lives.
myślę, że są lepsze powody, żeby przyjechać do Żywca, niż to komiczne menu
a swoją drogą, moje uczennice też nie wierzyły, dopóki nie przekonały się na własne oczy...
BTW - jak myślicie, co to może być "sałata sterylizowana"? Znalazłam takie cudo w słowackiej karcie, mieli polską, angielską i oryginalną wersję językową, po polsku było jak wyżej, po angielsku "sterilised salad", a po słowacku i tak nic nie zrozumiałam.
_________________ Sod the meaning - anything you say in English sounds clever ))))))
Dziękuję panom z Trójki za ostrzeżenie o silnym wietrze - zdążyłam przywiązać męża, więc na pewno nie odfrunie
BTW - jak myślicie, co to może być "sałata sterylizowana"? Znalazłam takie cudo w słowackiej karcie, mieli polską, angielską i oryginalną wersję językową, po polsku było jak wyżej, po angielsku "sterilised salad", a po słowacku i tak nic nie zrozumiałam.
Maybe it is very clean
_________________ "Be a first rate version of yourself,not a second rate version of someone else"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum