„Only when the last tree/Has been cut down/And the last river/Has dried to a trickle/Will man finally realize that reciting/That we cannot eat money/And reciting old proverbs/Makes you sound like a twat”
Dopiero, gdy ostatnie drzewo zostanie ścięte i ostatnia rzeka wyschnie człowiek w końcu zda sobie sprawę, że nie można jeść pieniędzy i przypomni siebie stare powiedzenie – zabierz głos w Światowej Wojnie Z Terroryzmem
„Love Poem – Beyond watching eyes/With sweet and tender kisses/Our souls reached out to each other/In breathless wonder/And when I awoke/From a vast and smiling peace/I found you bathed in morning light/Quietly studying All the messages on my phone”
Poemat miłosny – Obserwującymi oczami/Ze słodkimi delikatnymi pocałunkami/Nasze dusze dotarły do siebie /W cudzie bez tchu/A kiedy zbudziłem się/Z obszernego i uśmiechającego się spokoju/Znalazłem Ciebie kąpiącą się w świetle poranka/Cicho czytając/Wszystkie wiadomości w moim telefonie
[ Dodano: Nie 11 Maj, 2008 8:43 pm ]
jakoś nie nie jestem przekonana wiec proszę o pomoc - czy te wersje są poprawne??
Wysłany: Sro 18 Cze, 2008 6:42 am Re: konfrontacja-prozba o spr. BANKSY
Nie wiem czy to nadal aktualne, ale co tam.
milkne napisał/a:
Will man finally realize that reciting/That we cannot eat money/And reciting old proverbs/Makes you sound like a twat
człowiek w końcu zda sobie sprawę, że nie można jeść pieniędzy i przypomni siebie stare powiedzenie – zabierz głos w Światowej Wojnie Z Terroryzmem
Zmieniłabym na: człowiek w końcu zda sobie sprawę, że nie można najeść się kasą, a przytaczanie starych przysłów sprawia, że brzmisz jak (tu następuje słowo dość niecenzuralne, które na potrzeby tej sytuacji zamienimy na inne, o podobnym wszak znaczeniu:) kretyn.
W drugim tekście dokonałabym poprawki kosmetycznej
milkne napisał/a:
Quietly studying All the messages on my phone
Cicho czytając/Wszystkie wiadomości w moim telefonie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum