Wg informacji z magazynu Komputer Świat na płycie CD (DVD?) w jego najnowszym wydaniu (nr17/2008) 10.08.2008 r. ma się ukazać Kurs "Poznaj angielski z SuperMemo".
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 75 razy Posty: 974 Skąd: Kwidzyn/Elbląg
Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 10:09 am
Właśnie miałem umieścić informację na ten temat, gdy zauważyłem ten wątek. Może jednak tylko sprostuję, że chodzi o nr 18/2008 (257) 25.08-7.09. Płytka CD.
Twoja informacja dotyczy drugiej części tego kursu. Dla ścisłości dodam tylko, że jest to trochę okrojony kurs "Angielski? No problem! Plus" (bez możliwości tworzenia i edytowania własnych baz).
Od 1 września br Gazeta Wyborcza w każdy poniedziałek wydaje płyty DVD z kursem BBC "English is fine". Niestety nie mogłem podać tej informacji wcześniej. Och te wakacje!
Jak się zorientowałm jest to kurs, który kilkanascie lat temu był emitowany w 2 programie TVP p.t. "Welcome to English". Na kurs składało się 60 lekcji, teraz GW zapowiedziała wydanie 10 płyt. Być moze bedzie kontynuowała tę serię.
Do matury ten kurs nie wystarczy, ale jego lekcje mogą być rozgrzewką do poważnej nauki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum